DV-avlere har Firkløverets ryttere til at ride heste

07-02-2022 15:07

Annika Knudsen Lorentsen

Både Niels Osterland og René Holstein, som har avlet Dansk Varmblodsheste gennem mange år, har valgt at stille flere af deres heste til rådighed for ryttere, der er en del af Firkløverets Springakademi

Copyright Ridehesten.com
Firkløveret har gennem mange år støttet den danske springsport, ved at give talentfulde ryttere mulighed for at udvikle sig gennem undervisning mm. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Mange af rytterne i Firkløverets Springakademi vil med glæde tage imod heste, som de kan ride og uddanne for avlere eller hesteejere, da de på den måde kan få mere erfaring og mulighed for at ride heste, som de på sigt kan uddanne til de større stævner. Samarbejdet mellem ryttere og avlere, falder godt i tråd med samabejdet med Dansk Varmblod, som i en årrække har støttet op omkring akademiet.

En af de avlere, som har akademiryttere til at ride på en del af sine heste, er Niels Osterland fra Syvhøjegård. Han har gennem en årrække haft fuldtidsryttere, men han har siden fundet ud af, at det faktisk fungerer rigtig godt at fordele hestene mellem flere ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Niels Osterland. Foto: Privat

– Hvis man ikke har råd eller heste til at have flere ryttere ansat, så kan det godt blive lidt ensomt for den ene rytter, som jeg tidligere havde. Derfor synes jeg, at det fungerer rigtig godt, ikke at have en rytter ansat, men derimod fordele hestene mellem ryttere, som gerne vil ride heste til gengæld for, at de ikke har nogle udgifter og samtidig gode heste til rådighed, fortæller Niels, som efterhånden har samlet en god gruppe af ryttere, hvor flere er en del af Firkløverets Springakademi. 

– På den måde er der heller ikke nogle heste, der ikke bliver prioriteret, da hver enkelte rytter knytter et bånd til den ene eller de par heste, som de har at ride på. Det er gået rigtig godt og jeg har været rigtig heldig med, at jeg har haft en del heste, som har lavet rigtig gode resultater, og derfor er der altid nogle ryttere der spørger mig om jeg har nogle heste de må ride. 

Copyright Ridehesten.com
Syvhøjegård set oppefra. Foto: Privat

Hestene står på Syvhøjegård
Med få undtagelser, så står alle Niels Osterlands heste på Syvhøjegård, så han selv kan følge med i deres udvikling og træning. 

– Jeg vil gerne følge med, da jeg jo også selv synes, at det er spændende at følge med, og så er jeg også sikker på, at hestene har det godt og får de rette træningsmuligheder. Samtidig kan pigerne, som jeg har til at ride skabe et fællesskab, og vi følges f.eks. afsted til stævner, hvilket jeg synes er rigtig hyggeligt. Det er en win-win for både mig og pigerne, og jeg er glad for, at jeg kan bidrage til at de som ryttere får mere erfaring. Netop derfor får de også lov at ride championater og lignende, også selvom jeg måske godt er klar over, at det ikke er alle hestene der kan være med i toppen.

Copyright Ridehesten.com
Niels Osterland er flittig til at tage med til stævnerne, da han selv gerne vil være en del af oplevelsen med hestene. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Rytterne er glade for akademiet
Flere af rytterne på Syvhøjegård er en del af Firkløverets Springakademi, og Niels fortæller, at de er glade for at være en del af det. 

– Det er et rigtig fint koncept, og pigerne virker altid meget glade og tilfredse, når de har været afsted til en samling. De får en god sparring, socialt samvær og andre input som fysisk træning. Jeg bakker op omkring deres deltagelse i akademiet, og synes det er rigtig fint, at de kan tage mine heste med, forklarer Niels, som selv vil deltage på sidelinjen ved den kommende clinic fra den 11.-13. februar, hvor de kører samlet afsted med hestene fra Svyhøjegård i lastbilen.

Formand har også samarbejde med rytterne
Akademiets formand, René Holstein, avler heste sammen med sin hustru Lena, og gennem mange år har de haft gode samarbejder med ryttere omkring deres heste, hvor mange er kommet rigtig langt i sporten. René har ligesom Niels valgt at lade nogle af akademiets ryttere ride på flere af sine heste, og han er rigtig glad for, at andre avlere gør det samme. Eksempelvis anerkendte avlere som Niels Pedersen, Henning Jensen og Carsten Carstensen har ligeledes haft eller har samarbejde med akademirytttere. 

– Det er jo netop det vi gerne vil, at akademiets ryttere kan lave gode samarbejder med avlere og hesteejere, og på den måde få mere hestemateriale. Jeg er selv rigtig glad for de ryttere, som jeg har til at ride på nogle af mine heste. Jeg håber på, at vi i fremtiden kan få endnu flere avlere med, således at flere af vores unge ryttere, såvel som seniorryttere kan få mulighed for at ride på gode unge eller ældre heste, som avlerne gerne vil have vist frem på springbanerne, fortæller René. 

Copyright Ridehesten.com
Lene og René Holstein. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

I forbindelse med den næste clinic har René inviteret en erfagruppe af avlere, som vil komme forbi og se hvad akademiet tilbyder rytterne. Forhåbningen er, at det kan være startskuddet til nye samarbejder, ligesom René understreger, at interesserede avlere altid kan tage fat i ham for at høre om der kunne være nogle ryttere, der kunne være oplagte til netop det, som de søger. Alle er altid velkomne til akademiets clinics, hvor det altid er spændende at følge undervisningen mm. fra sidelinjen. 

Næste clinic er allerede i den kommende weekend, fra den 11.-13. februar, og den finder sted hos Riders Cup på Sjælland, som støtter op omkring akademiet ved at stille deres gode faciliteter til rådighed.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen