Riders Cup og danskere i topform

09-08-2015 21:19

På weekendens sidste konkurrencedag ved det internationale stævne i Riders Cup, var Martin Neergaard og Lars Bak Andersen i hopla og vandt hver deres klasse

Det er ikke for sjov at ridebanen har fået tildelt titlen som Danmarks smukkeste ridebane og på sådan en solrig dag som i dag, er der ikke noget at sætte en finger på. Alt på pladsen spillede som det skulle, stort madtelt med direkte udsigt til springbanen, så man kan følge med fra første klasse og i tørvejr hvis det skulle være nødvendigt. Det gode vejr og de fantastiske faciliteter betød også at tilskuerne valfartede til, sådan at sidepladser var svære at finde. Udover det, så lød der også en stor ros fra rytterne til banepersonalet. Altid hurtige, smilende og arbejdsomme. 

Der var absolut topspringning at finde i dag. Dagens første klasse var finalen i CSI3* Small Tour i 136 cm. Her var lidt under halvdelen af de startende rytter fejlfrie i både første og anden fase, hvilket betød at tiden var altafgørende. Det blev så tæt som noget overhovedet kunne være i toppen af placeringerne, da det var under et halvt sekund som skilte de fire placerede. Det faldt heldigvis ud til dansk fordel, da Martin Dinesen Neergaard på Imagine Z e. Lowa kunne hive sejren i land. Med tiden 28.19 sekunder, var han akkurat lige dét hurtigere end svenske Orlof Smith på Escada V S, som indtog andenpladsen med en tid på 28.20 sekunder. Tredjepladsen gik også til en svensker, denne gang Jørgen Larsson på Johnny B.Good som red ind over målstregen i tiden 28.46 sekunder. 

I dagens anden klasse, finale i CSI1* Big Tour (140 cm), var der endnu flere danske placeringer, da både første - og andenpladsen blev dansk. Endnu engang var det marginaler som var med til at bestemme placeringsrækkefølgen og endnu engang til dansk fordel. Som vinder af klassen blev det Lars Bak Andersen der med Canton 5 e. Cassini I red stærkt og sikkert i tiden 27.68 sekunder og fejlfri. Meget tæt derpå var Christian Petersen på Zahr Alfarvad Z e. Zandor Z, som indtog andenpladsen med 28.03 sekunder og ligeledes fejlfri. Svenskerne blandede sig igen i placeringerne da Henrik Ankarcrona indtog tredjepladsen sammen med Varja i tiden 28.69 sekunder. 

Herefter var det tid til at weekendens højdepunkt skulle afgøres, nemlig CSI3* Grand Prix (150 cm), hvilket var det helt store trækplaster for tilskuerne. Her var der store præmier at ride om, da der blevet redet om hele 300.000 kr til vinderen samt en sadel fra Equipe. Med et felt bestående af 46 ryttere, fik 11 af dem adgang til omspringningen efter en fejlfri hovedrunde, herunder danske Søren Knudsen og Lars Bak Andersen. Ligesom i de foregående klasser, var det marginalerne som spillede ind, da hele 8 ekvipager også var fejlfrie i omspringningen. Efter en flot og hurtig tid kunne amerikanske Bliss Heers på Cortina 179 med titlen som vinder af en trestjernet grand prix og flotte præmier i tiden 40.69 sekunder. Endnu engang kunne svenske Henrik Ankarcrona blive hyldet, denne gang for en andenplads på Vincero i tiden 40.85 sekunder. Herefter blev der plads til en tysker på tredjepladsen, nemlig Sebastian Karshüning på Taquila 2 som red ind i tiden 41.11 sekunder i omspringningen. Klassens bedste dansker blev Søren Knudsen som red to nulrunder på Dashmir K, hvilket rakte til en placering som nummer 8.

Næste weekend slår Riders Cup dørene op til DM holdspringning for ponyerne, hvor der igen bliver gang i den.

Se resultater Her

Ridehesten var tilstede under dagens klasser. Se billederne på Ridehesten.com i næste uge!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen