Rideforbundet svarer på mest hyppige spørgsmål

07-04-2020 16:03

Annika Knudsen Lorentsen

Coronakrisen har på meget kort tid vendt op og ned på hverdagen for både klubber, ryttere og hesteejere, og der kommer løbende nye opdateringer og restriktioner, som vi alle skal forholde os til. Dansk Ride Forbund har forståelse for, at det kan være svært at finde hoved og hale i alt det, der bliver meldt ud, og derfor har de samlet svar på de oftest stillede spørgsmål

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

1. Bliver pony-tiden forlænget?

Svar: Det er naturligvis frustrerende, at en række ryttere vil miste en del af deres ponytid pga. coronakrisen, men vi kan desværre ikke dispensere og fravige reglementet på den baggrund.

2. Bliver children-, junior- og YR-tiden forlænget?

Svar: Ligesom med ponyrytterne er det naturligvis frustrerende, at en række ryttere vil miste en del af deres children-, junior- og YR-tid pga. coronakrisen, men vi kan desværre ikke dispensere og fravige reglementet på den baggrund.

3. Bliver alle stævner frem til og med august aflyst?

Svar: Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, om/hvordan forbuddet mod store forsamlinger og arrangementer til og med august (ej at forveksle med forbuddet mod forsamlinger på over 10 personer) vil påvirke ridesportens stævner i perioden, men vi er i tæt dialog med DIF, som er i dialog med relevante myndigheder herom, og vi vil naturligvis melde ud, så snart vi ved mere.

4. Bliver ridelejre frem til og med august aflyst?

Svar: Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, om/hvordan forbuddet mod store forsamlinger og arrangementer til og med august (ej at forveksle med forbuddet mod forsamlinger på over 10 personer) vil påvirke afholdelse af ridelejre o.l. i perioden, men vi vil naturligvis melde ud, så snart vi ved mere. Derudover anbefaler vi vores klubber at tage kontakt til de lokale politimyndigheder herom, da de potentielt set vil kunne foretage en vurdering af den konkrete situation. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

5. Må man afholde undervisning – både privat og elevskolerelateret – udendørs?

Svar: Myndighedernes udmelding tillader, i meget begrænset omfang, udendørs aktiviteter. Det vil således være muligt at gennemføre undervisning i yderst begrænset omfang (få ryttere ad gangen) samt for både elevskoler og privatryttere at motionere deres heste udendørs – f.eks. på bane eller i terræn. Det forudsætter dog grundig koordinering fra klubbens side, da det skal sikres, at alle holder behørig afstand til hinanden, samt at antallet, der opholder sig i klubben, ikke overstiger 10 personer.

6. Gælder regler om max 10. personer på hele matriklen eller pr. bygning på matriklen?

Svar: Rideklubberne skal sørge for, at maks. 10 personer opholder sig på matriklen ad gangen, jf. myndighedernes forbud mod forsamlinger over 10 personer. Dette kan håndteres på mange forskellige måder – herunder brug af turnusordninger, online bookingsystemer, etc. Det vigtigste er, at man i fællesskab i klubben finder en løsning, der resulterer i, at der er så få personer som muligt på klubbens matrikel ad gangen. Reglen omhandler altså hele klubbens matrikel og ikke de enkelte bygninger/områder på klubbens matrikel isoleret set. DRF anbefaler desuden, at man som klub kontakter de lokale politimyndigheder, hvis man er i tvivl om, hvorledes man skal agere for at overholde forbuddet fra myndighederne.

7. Må man ride i ridehallen, hvis man blot overholder reglen på max 10 personer?

Svar: Ridehaller er omfattet af myndighedernes forbud mod indendørs idrætsaktivitet og skal derfor holdes lukkede. Alle heste skal således, som udgangspunkt, motioneres udendørs – og jf. Lov om hold af heste have adgang til 2 timers motion om dagen mindst 5 gange om ugen. Kun i helt ekstraordinært særlige tilfælde, og med begrundelse i hestevelfærd, kan klubbens ledelse vælge at dispensere herfor. I dette tilfælde handler det om, at klubbens ledelse skal foretage en meget grundig vurdering af, hvilke heste i stalden, der pga. manglende træning ikke kan motioneres udendørs og vil være til fare for sig selv og andre heste og mennesker, samt hvilke heste der på baggrund af manglende træning ikke kan motioneres udendørs og potentielt vil blive syge eller skadet af markant nedsat aktivitetsniveau eller inaktivitet. DRF anbefaler desuden, at man som klub kontakter de lokale politimyndigheder, hvis man er i tvivl om, hvorledes man skal agere for at overholde forbuddet fra myndighederne. 

8. Vores lokale politi siger, at vi godt må benytte ridehallen i begrænset omfang – hvad skal vi rette os efter?

Svar: DRFs udmelding omkring lukning af ridehaller for at begrænse smitten med coronavirus er stadig gældende, men vi anbefaler dog, at hver enkelt klub kontakter de lokale politimyndigheder for at rådføre sig omkring, hvordan klubben agerer mest hensigtsmæssigt og forsvarligt ift. myndighedernes anbefalinger og påbud. Helt grundlæggende beder vi samtidig om, at alle tager hensyn og udviser ansvarlighed - er man i tvivl om, hvorvidt man kan det ene eller det andet, så lad være.

/DRF

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner