Rideforbundet fraråder ryttere at tage til stævner udenlands

26-02-2021 19:30

Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Ride Forbund følger udviklingen omkring udbruddet af den aggressive herpesvirus 1 i Valencia, Spanien, nøje og fraråder nu, at man rejser til stævner rundt om i Europa

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

I en pressemeddelelse skriver Dansk Ride Forbund følgende: 

– Siden i mandags, hvor DRF blev informeret om et udbrud af den aggressive herpesvirus 1 på en stævneplads i Valencia, har vi fulgt situationen nøje og gør det fortsat. Det er yderst svært at få konkrete, officielle informationer om udbruddets omfang, hvorfor vi ikke ved, om det fortsat er begrænset til Spanien, eller om smitten kan have spredt sig til andre stævnepladser i Europa. Derfor fraråder vi på nuværende tidspunkt vores ryttere at tage til stævner i Europa”, siger Elitechef i Dansk Ride Forbund, Kimi Nielsen.

For god ordens skyld gør DRF desuden opmærksom på, at det i henhold til Udenrigsministeriets anbefalinger stadig ikke tilrådes at tage til stævner i udlandet på nuværende tidspunkt grundet COVID-19-pandemien. Vi anbefaler, at man til enhver tid følger de opdaterede anbefalinger på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Læs mere om det internationale springstævne i Valencia, Spanien, som er ramt af herpesvirus her. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing