Rasmus Dalsgaard fylder 60 i dag

19-06-2024 10:36

Hesteavler Rasmus Dalsgaard, der blandt andet har avlet hingsten Valuable, runder i dag et skarpt hjørne

Copyright Ridehesten.com
Rasmus Dalsgaard. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hjemmehørende i Dansk Varmblods region 6 og i hestesammenhænge oftest nævnt sammen med sin kone Lena er Rasmus Dalsgaard en af tidens markanteavlere.

Lene og Rasmus har igennem tiderne haft succes på følskuer og ved følauktioner, og et af deres opdræt solgt på følauktion, T-Hawk Axe, er sidenhen blev kåret som fløjhingst i det tyske oldenburgerforbund under navnet Texas Tokyo.

I de senere år har Lena og Rasmus særligt haft succes med deres hjemmeavlede Sezuan-datter Remarkable, der har leveret bemærkelsesværdige afkom.

Remarkables første afkom er Blue Hors Don Olymbrio-datteren Remember Me DWB, der blev Årets dressurbetonede hoppeføl og solgt på elitefølauktionen til Anna Zibrandtsen. Remember Me DWB er siden blevet kåret med sølvmedalje og er under uddannelse med en dressurkarriere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredje afkom efter Remarkable blev hingsteføllet Valuable e. Valverde, og han viste sig i høj grad at være værdifuld. Han blev erhvervet på Helgstrands følauktion af canadiske Vicky Lavoie og blev i 2023 som 3-års kåret i Dansk Varmblod.

I magasinet Ridehesten i maj 2023 bragte vi en avlerprofil om Lena og Rasmus Dalsgaard, hvor de bl.a., hvor vigtigt det er at "sparke røv", når man skal vælge hingst, og hvor vigtigt det er at have det sjovt, når man fremstiller heste.

Det med at "sparke røv" har Rasmus også været udsat for i anden sammenhæng, da han ved 2-års skuet i 2012 blev nedlagt af eget hoppe, der havde givet ham et ordentligt spark bagi! Den var der krummer i, og den blev udtaget til eliteskuet - det var den i dag elskede avlshoppe Remarkable.

Stort tillykke med de 60 år!

Copyright Ridehesten.com
Rasmus Dalsgaard, der blev nedlagt af en 2-års, der sparkede ham bagi, tilses her af avlerkollega Hanne Hertzberg. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen