Ponypiger i toppen i Saumur

03-05-2014 16:35

Sandra Kristoffersen

I gårsdagens holdkonkurrence blev det til bronze for de danske ponypiger til CDI Saumur og til individuel placering for Louise Fauerholm Christensen. I finalekvalifikationen i dag har danskerne fulgt op på deres succes og hentet tre individuelle sløjfer hjem

Copyright Ridehesten.com
Det blev til bronze for de danske ponypiger, efter Tyskland og England.

Der var regn, vand og endnu mere regn, da konkurrencerne i går startede for ponyerne. I løbet af formiddagen var det først de individuelle ekvipager, Henriette Hansen med Lilo L og Louise Fauerholm Christensen med Vegelin's Goya, der var til start. Louise slap fra regnvejret og leveret en vældig flot debut til 70,349 procent, som resulterede i en fjerdeplads. Henriette havde også sin internationale debut, dog i øsende regnvejr. Alligevel fik hun redet flot færdig og fik 66,974 procent.

Det blev således også til nogle udfordrende ridt for de fire holdryttere, da deres konkurrencebane var plaskvåd på grund af de mange regnskyl. Sandra Gottlieb Lyngø med Højvangs Bondeo lagde ud med 65,436 procent. Både Karoline Rohmann med Adriano B, Natalie Hering med Klinsmann og Sandra Kristoffersen med Grenzhöhes My Ken endte på 67 procent. Dette rakte dog til en flot tredjeplads i selve holdkonkurrencen foran hollænderne. England måtte se sig slået af Tyskland efter en tæt kamp, hvor både de unge europamestre Semmieke Rothenberger og Phoebe Peters havde været til start.

I dag fik danskerne rettet op på de fleste af gårsdagens fejl og leverede generelt bedre ridt under et dejligt solskinsvejr. Allerede Karoline Rohmann startede ud med at ride 69,829% kl. 8.08 i morges, hvorefter Henriette Hansen i CDIP touren også red 69,073%. Derefter kom Sandra Kristoffersen på banen og fik 70,073%. Dette rakte til placering som nummer syv, mens Karoline Rohmann blev første uplacerede. Louise Fauerholm Christensen blev igen nummer fire med 70,902%, eftersom hun på trods af hendes 12 år endnu en gang leverede varen. Henriette blev ligeledes placeret som nummer 8.

Natalie Hering er sidste rytter, der kommer med i kür-finalen i morgen. Med Klinsmann fik hun 68,146 procent for et program med mange højdepunkter, men dog en tydelige spændinger i den frie trav. Højvangs Bondeo var bedre med for Sandra Gottlieb Lyngø i dag, eftersom den i holdkunkerrencen havde trygget sig noget meget for schenklen. Ekvipagen endte i PRM'en på 67,878 procent, men er desværre ikke med i kür-finalen.

Det lyder stor tilfredshed fra landstræner Jette Nevermann:

- Pigerne har gjort det godt, også i forhold til hvor hård konkurrence der har været. Stævnet er rigtig flot organiseret og baneforholdene er gode, også når man tænker på, hvor meget det har regnet. Det er dejligt, at de udenlandske dommere har taget så godt imod vores ryttere og på trods af de flotte procenter, vi fik i dag, er der stadig væk plads til forbedringer og mulighed for at ride endnu højere, siger hun.

I morgen starter kür-finalen for de individuelle ekvipager klokken 8, mens CDIOP-deltagerne skal ride omkring klokken 11.

Følg nedenstående link for at se livestreaming fra Saumur.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald