Pels, fjer og palietter - gallakostumer i hobetal

29-01-2020 09:04

Britt Carlsen

Gennem adskillige år har Dansk Varmblod gemt de flotte kostumer brugt i forbindelse med forbundets spektakulære gallashows - det er som en rejse ad mindernes vej

Oppe under loftet over restaurant Mejeriet gemmer Dansk Varmblod på en lille skat: utallige gallakostumer fra de seneste års spektakulære gallashows. Gemt i kasser og poser har de ligget upåagtet hen, men nu har Louise Ringsbo, Mathilde Feidenhansl og Laura Lynge fundet stativer frem og pakket de gemte skatte ud. I lyset fra arbejdslampen glitrer tusinder af palietter fra farvestrålende kostumer, og pludselig oplever man sig selv bladrer gennem kjoler, dragter, jakker og slag - det er som en rejse ad mindernes vej. 
Askepot hænger ved siden af "nøgne" hippier, indianere finder man ved siden af en havfrue, og på hylderne står hatte af enhver art samt musehoveder og kasser fyldt med glitrende guldsmykker. Jo det er et skatkammer, Louise og Laura er gået på jagt i. Nogle af kostumerne kan genbruges, med noget tilretning og ændringer. Laura er ifølge Louise "verdensmester i papmache", og hun har flere gange hjulpet med at skabe kostumer for showudvalget.

Copyright Ridehesten.com

Let the games begin, er temaet for Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning - det er OL år i år, og i gemmerne har Louise fundet de smukkeste japanske  kimono'er. Det blev i sin tid brugt i et show, skabt af Lis Christensson, og hun kontaktede Louise, for at minde om, at der i gemmerne var farvestrålende kimono'er, der igen kan komme til sin ret i dette års show. 

Nogle kostumer er enkle; jakker og kjoler med påsyede fjer, palietter, bånd eller pels, andre er syet af professionelle kostumedesignere med en imponerende detaljerigdom og i smukke snit. 
Showudvalget har styr på dette års gallashow - numrene er ved at falde på plads, og rundt om på landets hingstestationer og i rideklubber, bliver der øvet og planlagt, så de ialt knap 20.000 gæster til Dansk Varmblods gallashows i MCH Messecenter Herning fredag og lørdag aften under forbundets verdensberømt event, kan få en helt særlig oplevelse. 

Dansk Varmblods hingstekåring finder sted i MCH Messecenter Herning fra den 5. til 8. marts og billetter kan bestilles HER

Læs meget mere om Dansk Varmblods hingstekåring i magasinet Ridehestens februarnummer som er på vej ud til læserne.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen