Patricia Emanuelsen vandt DM i distance

26-06-2024 13:25

I løbet af weekenden var en stor flok af landets bedste distanceryttere samlet ved Klosterheden Plantage, da der blev afviklet både NM for seniorer og ungryttere samt DM for seniorer. Stævnet var det største danske distanceridt i flere år

Patricia Emanuelsen og Menza blev danske mestre for seniorer. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I den forgangne weekend blev et af de helt store mesterskaber i distance afholdt af Vestjysk Sports- og Terrænrideklub. Stævnet var nemlig både vært for nordisk mesterskab for seniorer og ungryttere (individuelt og for hold) samt danmarksmesterskaberne for seniorer.

Stævnet blev afviklet i smukke omgivelser i Klosterhede Plantage mellem Struer, Lemvig og Holstebro. I løbet af lørdagen blev alle de internationale klasser afviklet, mens det om søndagen gjaldt de nationale klasser, hvor der også blev afholdt distriktsmesterskab og en youngrider-cup.

Det store setup, der også kaldes ROM-ridtet, var kulminationen på tre års forberedelse og var samtidig det største danske distanceridt i flere år. Medarrangør af stævnet Helle Vistisen fortæller om forberedelsen af stævnet:

– Det man gør, når man afholder et distancestævne, det er, at man starter på en flad mark. Og så bygger man en stævneplads op ud fra det. Så der har været rigtig meget forarbejde.

– Ruterne er noget af det, der tager meget tid at sætte op. Vi laver vi nogle ruter, som kan bruges igen i de forskellige klasser. Der tager rigtig lang tid at finde ruter, der både ligger godt, og så skal man selvfølgelig også ud at markere ruterne. Men det, der er så fantastisk ved at ride i plantagen, er, at man ikke kommer ud på offentlig vej.

Om lørdagen var der 35 ryttere til start i de internationale klasser, hvor der var fem forskellige nationer repræsenteret. Stævnets længste klasse, mesterskabsklassen for både NM og DM for seniorer, var på 120 km fordelt over fire etaper.

En af de ryttere, der kunne tage en mesterskabstitel med sig hjem, var Patricia Emanuelsen, der sammen med hesten Menza sikrede sig titlen dansk mester i distance for seniorer. Parret havde en imponerende gennemsnitshastighed på 14,06 kilometer i timen på den i alt 120 km lange rute.

Det blev dog nordmændene, der løb med sejren i både den individuelle konkurrence og holdkonkurrencen i det nordiske mesterskab for seniorer, ligesom de også tog anden- og tredjepladsen med sig. Danmark opnåede bronze for hold til det nordiske mesterskab.

Det blev nordmændene, der løb med sejren i NM for seniorer. Både for hold og individuelt. Foto: Privat

Sejren i det nordiske mesterskab for ungryttere blev dog dansk, da Emilie Hannecke Jensen sammen med WW Shazam OX klarede den 101 km lange rute med en høj gennemsnitshastighed på 16,11 kilometer i timen. Det blev ligeledes til en dansk holdsejr i det nordiske mesterskab. Læs mere om de unge rytteres vej til det nordiske meterskab her.

Efter lørdagens ridt blev der om aftenen afholdt en gallamiddag for alle stævnets 130 deltagere.

Deltagere i alle aldre
Om søndagen var der 46 ryttere til start i de nationale klasser, der bød på alt lige fra 82 km til små klasser for de yngste ryttere på 6 km. Til start i 6 km-klassen var også stævnets yngste rytter på blot fire år.

I løbet af søndagen blev det til en sejr for Anette Skøtt Thusgaard og Wermont OX i distriktsmesterskabet, som blev afviklet i en LB-klasse på 43 km. De klarede ridtet med en gennemsnitshastighed på 14,76 kilometer i timen.

De placerede fra distriktsmesterskabet. Foto: Privat

Stævnet afholdte også en national turnering for de unge ryttere, den såkaldte youngrider-cup, som blev afviklet i en LC-klasse på 29 km. Det blev Anne Jørgensen, der sammen med Isak af Vennely, kunne løbe med sejren i youngrider-cuppen med en gennemsnitshastighed på 9,95 kilometer i timen.

Helle Vistisen fortæller, at det har været en lang, men spændende proces at udarbejde og forberede stævnet:

– Det har været en kæmpe rejse, hvor man starter med en masse gode ideer, hvor nogle af dem viser sig ikke at være så gode, og andre bliver gode.

– Der er kommet frivillige hjælpere fra hele landet, det har været superflot. Derudover har vi også et team af officials, som jo er internationale officials, som kommer alle mulige steder fra. Og det er noget af det, som også er svært: at få dem samlet. Sådan noget kræver et godt netværk, afslutter Helle Vistisen.