Danmark er nordiske mestre i distance

25-06-2024 11:55

I den forgangne weekend blev der afholdt nordisk mesterskab for distancerytterne. Her kunne ingen slå de danske ungryttere af pinden, og dermed brillerede de og vandt nordisk mesterskab for både hold og individuelt

Copyright Ridehesten.com
Det danske ungrytter hold, der vandt nordisk mesterskab i distance. Fra venstre ses Emilie Hannecke Jensen, i midten Amalie Fredsted Jessen og til højre Maja Fredsted Jessen. Foto: Privat.

Nordisk mesterskab i distance blev i den forgangne weekend afholdt hos Vestjysk Sports- og Terrænrideklub, hvor deltagerne fik noget af en naturoplevelse, idet mesterskabet blev afviklet i Klosterheden Plantage mellem Struer, Lemvig og Holstebro. 

Copyright Ridehesten.com

I det individuelle mesterskab for ungryttere, var der ekvipager repræsenteret fra både Danmark, Norge, Finland og Sverige. Rytterne skulle ud på en 101 kilometer lang tur, hvor de skulle ride mindst 10 kilometer i timen. Efter 6 timer, 16 minutter og 14 sekunder kom første ekvipage i mål, og det var danske Emilie Hannecke Jensen med WW Shazam OX e. Ajman Moniscione OX/ Marwan al Shaqab OX. Med en gennemsnitshastighed på 16,11 kilometer i timen kunne parret altså ånde lettet op og kalde sig nordiske mestre for ungryttere. Lige i hælene på Emilie var norske Aranka De Goijer med Inshirah e. Cruiser/ Kupol OX. Parret kom ind i mål efter 6 timer, 35 minutter og 32 sekunder, med en gennemsnitshastighed på 15,32 kilometer i timen, hvilket var nok til at sikre dem andenpladsen i dette års nordiske mesterskab. Med Emilies suveræne gennemsnitshastighed og ligeledes fantastiske resultater af Amalie Fredsted Jessen og søster Maja Fredsted Jessen, var det nok til at sikre Danmark titlen som nordisk mester for hold. 

Copyright Ridehesten.com
Det danske guldvindende hold. Foto: Privat.

Vejen til nordisk mesterskab 
Vejen til nordisk mesterskab har ikke været en dans på røde roser, fortæller Amalie Fredsted Jessen, der var en del af det vindende hold. Amalie har altid haft en drøm om at ride nordisk mesterskab på hjemmebane på sin mors hjemmeavl, nemlig hesten RM Bahira Estopa OX, drømmen gik desværre ikke helt som håbet: – Desværre har vi haft problemer med hende on and off i to års tid. Efter to omgange med forfangenhed og slidgigt, måtte vi desværre tage den tunge beslutning at lade hende få fred, fortæller Amalie. Til trods for det tunge tab, var drømmen om nordisk mesterskab på hjemmebane stadig stor: – Drømmen var stadig NM, så jeg måtte ride min dressurpony, Mademoiselle, i daglig tale Barbi op i distance i stedet, da det er det, jeg brænder for. Barbi klarede det faktisk utrolig godt, så jeg sigtede efter at kvalificere hende til NM, hvilket jo heldigvis lykkedes, fortæller en smilende Amalie. 

Copyright Ridehesten.com
Amalie og Barbie. Foto: Privat.

Vi kæmper for det her sammen
Amalies søster, Maja Fredsted Jessen, var også en del af det vindende hold. Amalie og Maja havde kæmpet for at komme til NM sammen, så da Majas egen pony ikke nåede at kvalificere sig til NM, måtte Amalie tage drastiske midler i brug: – Min søsters pony er desværre udgået på nogle ærgerlige ting, så hun kunne ikke nå at kvalificere den til NM. Men vi havde kæmpet for det her sammen, og jeg havde været ude at prøve hesten Marobis Aziz Ibn Wahed to gange, som var kvalificeret til NM, så selvom jeg sad i USA, så købte vi ham. Maja tog så til Sverige for at få hendes kvalifikation, selvom hun kun havde siddet på ham fem minutter forinden, men hun fik sin kvalifikation, og vi fik lov at opleve det her sammen, fortæller Amalie.
Et NM kommer ikke bare af sig selv. Det kræver god træning, et stærkt team og en velovervejet plan, fortæller Amalie: – Vores træner er Sonja Van Willigen, som lægger at kæmpe arbejde i at vi når vores mål. Vi har lagt træningsplaner og hun tager med til alle stævner, sammen med vores forældre. De støtter os i tykt og tyndt, så de er naturligvis også med til stævner og hjælper os

Copyright Ridehesten.com
Søstrene Amalie og Maja fik deres drøm om at ride nordisk mesterskab sammen opfyldt. Foto: Privat.

Intet mesterskab uden forhindringer 
Selvom det blev til en flot guldmedalje for det danske hold, var det ikke helt uden bump på vejen, fortæller Amalie: – Begge hestene smed en sko undervejs, så vi tabte lidt tid der. Amalie og Maja havde aftalt at ride med en fart på 14-15 kilometer i timen, og er begge yderst tilfredse med hestenes præstation: – Selvom hestene smed en sko, og vi havde lidt udfordringer undervejs, var begge hestene med på opgaven om de 101 kilometer. De var friske, og det hele spillede maks. Og så var det jo bare endnu federe at vi vandt guld for hold, afslutter en glad Amalie, der nu kan skrive nordisk mester på cv'et sammen med sin søster Maja og holdkammeraten Emilie. 

Se resultater for stævnet her. 

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner