Opsadlingstips fra tegneserien "Rid rigtigt"

08-04-2020 09:34

Annika Knudsen Lorentsen

Husker du tegneserien "Rid rigtigt"? Tilbage i januar 1979 startede en tegneserie i Hippologisk Tidsskrift, lavet af berider John Randskov i samarbejde med Ole Brammer, som stod for tegningerne. Her kan i læse det første afsnit med overskriften "Præsentation og opsadling i stalden"

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Hippologisk Tidsskrift tilbage i 1979 startede en tegneserie med titlen "Rid rigtig". En tegneserie, som er mere end 40 år gammel, men som vi alligevel lige synes I alle skal have glæden af. Bag tegneserien stod berider John Randskov, mens Ole Brammer stod for at kreere tegningerne.

Det første afsnit blev bragt i januarudgaven af Hippologisk Tidsskrift i 1979, og tegneserien blev indledt med følgende beskrivelse:

Nyheden fortsætter efter annoncen

"Rid rigtig" er et ridekursus, som henvender sig til begyndere. Det vil dog også være udbytterigt for øvede ryttere, som interesserer sig for at ride rigtigt, og som ikke er tilfreds med almindelig "transport på hesteryg". Kurset er tilrettelagt af berider John Randskov, som i det daglige er ridelærer ved Sportsrideskolen i København. Det, man kan forvente at få ud af kurset som begynder, er kendskab til en række forhold, som vil være en meget værdifuld forberedelse til egentlig rideundervisning hos en ridelærer. Kurset består af 12 lektioner. Hver lektion består af en indledende tekst og en "tegneserie", hvor hovedpersonerne er eleven Gitte, ridelæreren John og hesten Lotte.

Se det første indslag i serien med overskriften "Præsentation og opsadling i stalden" på billedet øverst, hvor du også kan læse optaktshistorien til tegningerne.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen