Nyt magasin ude nu: Januar 2025

01-01-2025 13:15

Trine Askjær-Jørgensen

En ny måned er lig med et nyt Ridehesten-magasin, og vi har som altid knoklet for at lave masser af spændende indhold om dressur, springning, avl, fagligt m.m. Med årets første dag er vi også kommet til årets første blad – se hvad januar-magasinet indeholder her

Copyright Ridehesten.com
Snart 22-årige Bijou lever i bedste velgående hos Grete og Poul Petersen ved Aalborg, imens hendes oldebarn Daan G. har skabt furore ved hingstekåringen i Verden. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Endnu engang har vi planlagt, produceret og fået trykt et Ridehesten-magasin, som byder på læsning indenfor forskellige emner af heste og ridesport. Denne gang er turen kommet til januar 2025, som du nu kan finde på vores webshop.

Mød Stutteri G.
For blot et par år siden var dressurhesteavler Helene Geervliet forholdsvis ukendt i den danske hestebranche, men i dag kendes hendes navn og stutterinavn af fagfolk verden over, fordi to af hendes opdræt har sat hende på verdenskortet som avler.

Dansk varmblodshoppen Quinn G. efter Quaterhit/ Fassbinder vandt i 2023 både unghestechampionatet i Herning og UVM for 5-årige dressurheste i Ermelo og gentog succesen i 2024 som 6-års. Ligeledes i 2024 blev Daan G. e. Hesselhoej Donkey Boss/ Blue Hors Don Olymbrio fejret som præmiehingst i hannoveranerforbundet og den dyrest solgte unghingst på forbundets auktion nogensinde.

Det er et år, som Helene altid vil huske, og hendes avlersucces blev ikke mindre ved, at tre af hendes opdræt fra årgang 2020 deltog i Dansk Varmblods egnethedstest i efteråret, hvor alle tre kvalificerede sig til unghestechampionatet i Herning. I det nye blad kan du blive klogere på Stutteri G.'s historie og vej til succes.

Copyright Ridehesten.com
Efter Helene Geervliet for 15 år siden trådte tilbage fra sin erhvervskarriere, har dressurhesteavl fyldt hendes tilværelse. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Hvad ved du om hestens bindevæv?
De to dyrlæger og forskere, Rikke Schultz og Vibeke Elbrønd, har kortlagt, hvordan hele hestens krop hænger sammen i lange muskel- og bindevævslinjer. Linjerne forklarer både, hvordan kroppens forskellige dele arbejder sammen, når de er i balance, men også, hvordan lokale udfordringer kan give skader og problemer selv langt væk fra det påvirkede område.

Som rytter, hesteejer, dyrlæge, behandler, smed mv. er det afgørende at have kendskab til hestens bindevæv og disse linjer, hvis man vil have hestens krop til at fungere optimalt; det kan både fremme præstation og velvære samt minimere risikoen for skader.

Bindevævet og den måde, det hænger og arbejder sammen med musklerne, har tidligere været totalt overset i anatomien, men det er blevet klart, at disse strukturer har meget stor betydning for bevægeligheden.

I januar-bladet kan du læse om hestens 11 muskel- og bindevævslinjer, og hvad der sker, hvis disse "bevægelseskæder" ikke fungerer, som de skal, hvilke klassiske "cases" der kan være skyld i det, hvordan linjerne spiller sammen med tænder og hove, hvordan man kan behandle linjerne og meget mere.

Copyright Ridehesten.com
Muskel- og bindevævslinjerne i hestens krop er med til at danne bevægelsen, men de danner også støtten, så de forskellige dele ikke bliver overbøjet eller -strakt. Foto: Fascialines.com

Ny ledelse i Dansk Ride Forbund
I det nye magasin har vi taget en snak med formand for Dansk Ride Forbund, Kimi Gerd Nielsen, der netop er blevet valgt til posten på det ekstraordinære repræsentantskabsmøde i starten af december.

I artiklen kan du både få et overblik over det turbulente år, rideforbundet har haft, hvordan det gik for sig på repræsentantskabsmødet, hvad der er sket siden mht. ny direktør mv., hvem der nu udgør den nye bestyrelse og ikke mindst, hvad deres planer for forbundet og ridesportens fremtid er.

– Der er flere vigtige områder, vi meget gerne skal have taget fat på, og umiddelbart syntes jeg, at alle er lige vigtige, og alle haster. Havde jeg en tryllestav lige nu, ville jeg give os superkræfter og løse det alt sammen inden nytår, men sådan er virkeligheden ikke, og derfor må vi prioritere og forsøge at tage tingene i forskellige faser, siger Kimi Nielsen blandt andet.

Copyright Ridehesten.com
Den nye bestyrelse består af Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Regitze Ericsson, Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey, Kimi Gerd Nielsen, Thomas Vogt Hansen, Jakob Leth, Agnete Berner Lemvig og Bo Gejl (ikke afbilledet). Foto: Dansk Ride Forbund

Magasinet byder selvfølgelig på meget mere indhold end dét – du kan bl.a. læse om følgende:

  • Rytterprofil: Jennifer Fogh Pedersen
  • Dansk Varmblods forbesigtigelse
  • Dansk Varmblods strategiplan
  • Hannoveranerhingstekåring
  • Dansk Varmblods materialprøve for hingste
  • Trakehnerhingstekåring
  • Formandens beretning for 2024
  • Holstenerhingstekåring
  • Bedækningstal i Dansk Varmblod 2024
  • Westfaler hingstekåring
  • Min favoritøvelse: Mette Svarre Ehlers
  • Dansk Varmblods Hingstekåring 2025
  • Hestevelfærd: Hvad er velfærd for hesten?
  • Dansk Varmblods Unghestechampionat 2025

Foruden ovennævnte finder du meget andet spændende læsestof i magasinet, der som altid byder på mange, flotte billeder som et supplement til teksterne i de mange artikler.

På vores webshop finder du altid de seneste 12 magasiner, og her kan du også bestille januar-magasinet, så du kan få det leveret hurtigst muligt.

Du kan også tegne abonnementer af forskellige varigheder – fysiske som digitale – så du får magasinet leveret hver eneste måned og dermed holder dig opdateret på den nyeste viden fra hesteverdenen.

Du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen