Ny Vitalis-søn til Laudrup-Dufour

10-02-2023 19:51

Cathrine og Rasmine Laudrup-Dufour hentede i går staldens seneste nyerhvervelse hjem, og Cathrine kalder HP Viard for sin nye Vamos

Copyright Ridehesten.com
I dag har HP Viard mødt den store læremester Atterupgaards Cassidy. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 4-årige vallak HP Viard e. Vitalis/ Diamond Hit/ De Niro er, som navnet indikerer, opdrættet af HP Horses i Hillerød. Avler og sælger Lone Bøegh Henriksen var selv så begejstret for hesten, at hun besluttede sig for at sende en video til Cathrine Laudrup-Dufour, som hun før har handlet hest med. Cathrine ringede straks, efter hun havde set videoen, og de blev enige om, at hun skulle komme og prøve hesten næste dag.

I fredags var Cathrine og hendes hestepasser/rytter hos HP Horses for at se og prøve Viard, og hun vidste med det samme, at hun ville gå videre med den. Hun fik en tid til handelsundersøgelse hos dyrlægen onsdag, og senere samme dag kunne Cathrine og Rasmine køre hjem med Catrines nye håb.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Cathrine mistede indenfor en kort periode begge de Grand Prix-heste, der gør, at hun i flere måneder har rangeret som verdens anden bedste dressurrytter. Begge var sponsorheste og er nu videre hos nye ryttere. Den ene, Vamos Amigos, er også efter HP Horses' hingst Vitalis, og Cathrine kalder allerede HP Viard for sin nye Vamos.

Det er jo ingen hemmelighed, at mit hjerte er blødt for Vamos, og Viard minder på mange måder om ham i sin måde at anskue verden og være både nysgerrig og lidt forsigtig, fortæller Cathrine.

HP Viard er første føl efter en af Lone Bøegh Henriksens yndlingshopper, HP Elfenliebe, som hun desværre har mistet. Heldigvis har hun to døtre af Elfenliebe – og hingstene Vitalis og Fürstenball – til at føre stammen videre.

– Vi er taknemmelige over, at Viard er kommet i en stald med et fantastisk management og de bedste muligheder for at udvikle sig. Vi håber, at vi kan byde den nye ekvipage velkommen til vores åbent hus den 8. april, fortæller Lone Bøegh Henriksen, der også har leveret Vitalis-afkom til Grand Prix-ryttere som Carina Cassøe Krüth, Andreas Helgstrand og tyske Fabienne Lüthemeier.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour, HP Viard og HP Horses' førsterytter Maria Falkner Hansen. Foto: Privat
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen