Ny teknologi til gammelt håndværk

16-06-2017 16:59

I dag var det officielt skiftedag i det kendte firma Din Sadelmager, som har været drevet af Michael Brodie i 32 år, og nu er det niecen June, som tager over

Nyheden fortsætter efter annoncen

De er begge fascineret af deres fag, af at få et stykke læder til at blive en sadel, trense, tøjle, taske eller stolesæde. I 32 år har sadelmager Michael Brodie tilpasset og repareret sadler for ryttere over det meste af landet, og i dag holdt han reception i firmaet Din Sadelmager i Hasselager ved Århus for officielt at markere overdragelsen af virksomheden til sadelmager June Rachel, der har stået i lære hos ham de seneste 3,5 år. Virksomheden bliver dermed i familien, da June er Brodies niece. 

Copyright Ridehesten.com

Ny teknologi
I forhold til selve sadelmagerarbejdet kommer kunderne ikke til at mærke en forskel, rent faktisk har June ejet firmaet de seneste halvandet år, hvor Michael Brodie fortsat har været aktiv i virksomheden, og fortsat delt ud af sin viden opsamlet gennem 32 år i faget. De griner begge indforstået, når man spørger, om det vil være muligt for Michael at holde sig helt væk fra firmaet - og nej, det er de rørende enige om han ikke kan, og det skal han bestemt heller ikke, understreger June. 

Michael erkender blankt, at ny teknologi som e-mail, Facebook mv. nærmest er lukket land for ham, så June kommer til at foretage nogle ændringer i den gamle virksomhed, så den på det område bliver langt mere tidssvarende, til glæde for firmaets kunder. Omvendt så er det fortsat de samme værdier, som Din Sadelmager står for, der kommer til at tegne firmaet fremadrettet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

June tager ud for at hjælpe kunderne med at tilpasse sadler til deres heste, hun er selv rytter og ved, hvor stor betydning det kan have, at lave selv mindre justeringer, men for at kunne gøre det rigtige kræver det kundskaber og kendskab hestens anatomi og muskulatur, understreger hun. 

June er kommet i værkstedet hos Din Sadelmager, stort set hele sit liv, og hun overtager Michaels værktøj, maskiner og kundekreds. Og selvom noget af tiden går med reparationer, så er det sadeltilpasningen som fylder mest i dagligdagen. 

Utallige sadler har været gennem Michaels kyndige hænder gennem årerne, og han er kendt for sine kompetencer. Nu overgiver han "faklen" til June, som fortsætter Din Sadelmager i samme ånd med reparation, sadeltilpasning/omstopning, og mange kunder samt venner og familie lagde vejen forbi Din Sadelmager i Hasselager i dag til receptionen for at hilse på og hygge. Og selvom receptionen officielt var mellem kl. 12 og 16, så gik de første gæster ind ad døren kl. 10 og hyggen sluttede ikke kl. 16.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen