Ny svensk mester med dansk islæt

12-08-2024 17:23

Trine Askjær-Jørgensen

Der var dansk islæt ved det svenske mesterskab i ponydressur i den forgangne weekend. 14-årige Angelina Brink, der har en dansk mor og en svensk far, tog nemlig guldet på en dansk pony – og det var tilmed ekvipagens sidste stævnestart sammen

Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden blev de svenske mesterskaber i ponydressur afviklet hos Laholms Ryttarförening i Sverige, og her var der dansk islæt at finde blandt guldmedaljerne.

14-årige Angelina Brink, der er datter af danske Catharina og svenske Jan Brink, som står bag Tullstorp Dressage Stable i Sydsverige, vandt nemlig guld for kategori II-ponyer, og det gjorde hun med den danske sportspony Weber af Kongshøj e. Dressman II/ Marchi (opdr. Tanya Dellgren).

Parret vandt alle tre klasser, idet de afsluttede kürfinalen med flotte 74,2% og sejr og sammenlagt vandt guldet med over 9% ned til sølvmedaljevinderen.

– Det var superfedt. Han var så dygtig, siger rytteren til Tidningen Ridsport.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dette er ekvipagens 11. medalje sammen. Udover den nyeste SM-guldmedalje tog ekvipagen for ganske nyligt en holdsølvmedalje og to individuelle sølvmedaljer, da de nordiske mesterskaber blev afviklet på Hovgaard Rideklub i Danmark.

I denne weekend har de redet op af midterlinjen for sidste gang, da Angelina snart bliver for stor til ponyen. Det er dermed tid til, at hun fortsætter på større ponyer og heste til efteråret, og dermed er tiden med Weber snart ovre – men der er mange gode minder og meritter at se tilbage på.

– Det føles stadig ganske godt, for jeg er snart for stor til ham. Jeg ved, at han vil komme til en anden, der vil tage sig godt af ham, siger Angelina Brink.

Fakta
Meritter
  • 2x NM-sølv individuelt i 2024
  • 2x NM-holdsølv i 2022 og 2024
  • SM-guld individuelt i 2020 og 2024
  • SM-sølv individuelt i 2021
  • SM-holdguld i 2020 og 2022
  • SM-holdsølv i 2021
  • Sølv ved skånsk mesterskab i 2021
  • Deltog i EM i 2022
Fold up
Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner