Nu skal forholdene for distanceheste forbedres

03-02-2017 19:35

Syv dødsfald i UAE i løbet af de sidste fire uger, får nu FEIs generalsekretær Sabrina Ibánez til at træde til handling

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto

FEI har tidligere udtrykt deres bekymring over de mange dødsfald, der ofte skyldes knoglebrud, som ses under distanceridt i de Forenede Arabiske Emirater(UAE). De fatale knoglebrud er formentlig et resultat af over-træning og sandsynligvis også præ-eksisterende skader, der ikke har fået tilstrækkelig tid til at hele, lyder det fra FEIs generalsekretær Sabrina Ibánez.

Syv hestes dødsfald på blot fire uger, har fået Sabrina Ibánez til at anmode om øjeblikkelig handling fra UAE, der skal iværksætte foranstaltninger, der vil løse situationen. Og glædeligt er det, at UAE har været hurtige til at reagere på disse meget alvorlige spørgsmål, fortæller Ibánez.

UAE har skitserende en række foranstaltninger, der nu er indført for at reducere antallet af dødsfald blandt distanceheste. Disse omfatter bl.a.:

  • Der skal oplyses fuld sygehistorie for hver hest samt medicin. Oplysninger om hestenes ernæringsmæssige programmer og træningsprogrammer, herunder de anvendte metoder, antal træningstimer og strækninger som hesten har redet
  • En undersøgelse af hvert distanceridt i regionen, herunder en detaljeret vurdering af baneforholdene
  • Inspektioner ved alle distance events i 2017. Inspektionerne skal foretages af et ekspertpanel bestående af distance-specialister og erfarne dyrlæger, herunder FEI
  • Øge sanktionerne for de, som er ansvarlige for de skadet heste, herunder indføre maksimalt tilladte bøder( 15.000 euro) samt strafpoint
  • Udvide antallet af personer, der kan blive holdt ansvarlige - foruden trænere og dyrlæger.

På nuværende tidspunkt foretager FEI en række undersøgelser, der første gang præsenteres på the FEI Sports Forum(SUI) i april og efterfølgende ved the Endurance Forum i Barcelona til maj. Her håber man, at det vil være med til at finde årsagerne til de mange dødsfald, således at der kan træffes foranstaltninger til at undgå lignende tragedier i fremtiden.  Hvis præsentationen af de videnskabelige data efterfølgende giver klar enighed om øjeblikkelige foranstaltninger, vil FEIs generalsekretær Sabrina Ibánez stille forslag om anvendelse af nødprocedurer til at fremskynde gennemførelsen af de nye regler, som vi tidligere har gjort i lignende situationer, lyder det fra Ibánez.

Derudover vil FEI gennemføre en række møder med trænere og et hold dyrlæger i UAE for specifikt at tage fat på det høje antal skader i regionen.

Ibánez fortæller i en pressemeddelelse, at den nye ledelse for UAE National Federation er langt mere engageret og gennemsigtig end den tidligere. Derfor er håbet, at et forsat samarbejde med FEI vil medføre drastiske forbedringer og dermed mindske antallet af dødsfald blandt distanceheste i UAE. 

/Pressemeddelelse

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen