Mishandlingen fortsætter

07-10-2008 20:23
Den tyske dressurrytter Christine Wels, tidligere landsholds- og world cuprytter, er idømt bøde og forbud mod hestehold i Tyskland for grusom og systematisk mishandling af dressurheste, som i over et år har fortsat i Danmark
Copyright Ridehesten.com
Igår mandag konfronterede et tysk filmhold Christine Wels under en af de træningssessioner, hvor hun mister besindelsen overfor de forsvarsløse dressurheste på et ridecenter i Danmark (Modelfoto: Ridehesten.com).

Et samarbejde imellem det tyske hestemagasin St. Georg og tv-stationen RTL har resulteret i chokerende optagelser fra den ridehal i Danmark, hvor Christine Wels operer og har mishandlet heste i over et år. Mandag rykkede Filmproduktion Hamburg on Air ind hos Christine Wels, hvilket resulterede i udsendelser på flere tyske tv-kanaler mandag aften. St. Georg skriver, at den bestialske mishandling finder sted mindst fem dage om ugen og varer 30-40 minutter pr. træningsenhed, hvor piskeslagene hagler ned over hestene. I en træningsenhed på 32,5 minutter måtte én hest lægge krop til 470 piskeslag. Hestene får talrige hævelser og blødende sår for ikke at tale om de traumatiske ar, oplevelserne forplanter sig til i hestenes psyke. Dyrlæge Ole Caspersen fra Dyrenes Beskyttelse har tilset hestene og fortæller, at især hoppen Wolke er meget svært tilredt af mishandlingerne. Desværre har han ifølge St. Georg ikke stor tiltro til, at dansk politi vil træde afgørende ind i sagen. Den 18. November d.å. skal Christine Wels møde i retten i Kiel, hvor rædselsoptagelserne også vil blive forelagt. Man kan blot håbe, at der mishandlingerne, der har stået på i årevis, snart får en ende.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen