Låsby-Svendsen er død

11-07-2020 11:17

Den berømte og berygtede handelsmand, Jens Peter Svendsen, bedre kendt som Låsby-Svendsen, er sovet ind i en alder af 90 år

Copyright Ridehesten.com
Låsby-Svendsen i 2010. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre måneder før sin død den 3. juli kom Låsby-Svendsen ud for et uheld i hjemmet, hvor han pådrog sig nogle skader, som viste sig at være for hårde at komme sig over, skriver TV2 Østjylland. Han tilbragte sine sidste dage på Gødvad Plejecenter, hvor han længe ikke måtte få besøg på grund af coronavirussen.

Jens Peter Svendsen slog sig i en alder af 20 år ned i Låsby mellem Aarhus og Silkeborg og blev senere i folkemunde kendt som Låsby-Svendsen. Han var en vaskeægte krejler, der i over 50 år handlede med alt mellem himmel og jord på landets markedspladser.

Han handlede både med "ægte" tæpper og spegepølser i metermål samt brugte biler, og man kunne være fristet til at sige "brugte" heste. I hvert fald fik han ry for på markedspladserne at handle med heste, der var i meget dårligt huld og forfatning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

TV2 Østjylland skriver endvidere, at den berygtede Jens Peter Svendsen siksakkede i hele sit voksenliv frem og tilbage på begge sider af dydens smalle sti. Han var kontroversiel for sine opkøb af gamle huse, der blev udlejet til kontanthjælpsmodtagere eller til bordel og i den forbindelse trak en del negativ omtale.

I sommeren 2009 blev Jens Peter Svendsen erklæret konkurs med en skattegæld på over 40 millioner kr. og formåede ikke desto mindre at fejre sin 80-års fødselsdag med 700 gæster. Han blev i 2014 idømt fem måneders betinget fængsel for økonomisk kriminalitet.

Copyright Ridehesten.com
Låsby-Svendsen i 2006. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen