Landsstævne i military på Engerupgaard

13-06-2013 15:31

Familien Holm fra Tikøb har taget initiativ til for første gang at holde landsstævne hjemme på deres private ejendom Engerupgaard her i weekenden den 15. og 16. juni

Militarysporten er ridesportens hurtigst voksende disciplin både i Danmark og internationalt, men herhjemme mangler der både stævner og træningsbaner. Et privat initiativ til et stort stævne i Tikøb den kommende weekend skal give de danske ryttere erfaring til på sigt at markere sig internationalt Kombinationen af dressur, ridebanespringning og terrænridning tænder flere og flere ryttere. 

Dansk Rideforbund oplyser, at disciplinen er den hurtigst voksende både herhjemme og i udlandet, men hverken træningsfaciliteter eller stævner følger med efterspørgslen på ridesportens svar på triathlon. Familien Holm fra Tikøb har derfor taget initiativ til for første gang at holde landsstævne hjemme på deres private gård her i weekenden den 15. og 16. juni:

"Der kommer flere og flere militaryryttere i Danmark, men de har svært ved at blive bedre, for der er ikke nok træningsbaner i Danmark", siger Lotte Holm.

Sammen med sin mand, David Holm, driver hun varmblodsstutteriet Engerupgaard med avl af spring- og militaryheste. De er begge passionerede militaryryttere, og som nogle af de få har de deres egen store terrænbane til rådighed.
 
"Vi er utrolig heldige at have så gode faciliteter. Dem vil vi gerne dele med andre militaryfolk, så flere kan dygtiggøre sig og dermed sætte Danmark på verdenskortet, for vi har virkelig nogle talenter", siger Lotte Holm.

Danske militaryryttere har deltaget ved flere store slutrunder både EM, VM og OL, og det inspirerer de unge talenter. Ét af dem er 26-årige Bianca Gregers Bagge fra Helsinge. Hun studerer økonomi på CBS i København, og ved siden af rider hun heste for en springrytter for at tjene penge til sin sport. Hesten, Mosegaardens Sorte Sky, eller i daglig tale Sigurd, har hun næsten fået forærende, fordi den var vild, skævbenet og i det hele taget ikke lignede den stjerne, som den med med tiden er blevet. I år har hun redet internationale stævner i Sverige, Frankrig og Tyskland, og stævnet på Engerupgaard kan være afgørende for topformen:

”Jeg har ikke råd til at tage meget mere til udlandet. Det er noget andet at køre nogle få kilometer. For mig betyder stævnet værdifuld erfaring frem mod mit mål i år, som er DM", siger Bianca Gregers Bagge.

Lande som Sverige, Frankrig og Tyskland har mange flere store stævner og træningsbaner, og det er her, de danske ryttere henter erfaring på højt niveau. Men en tur til stævne i udlandet kan hurtigt løbe op i 10-15.000 kroner, og det er der få danske ryttere, der kan mønstre ret mange gange på et år:

"Det kan tælles på én hånd, hvor mange militaryryttere, der har mange penge. Alle arbejder hårdt for at ride det næste stævne", fortæller Bianca Gregers Bagge.

Familien Holm lægger selv både penge og ikke mindst mange kræfter i stævnet, men det ville heller ikke være muligt for dem at løfte opgaven uden hjælp fra sponsorer:

"Vi har fået rigtig god hjælp fra både Danske Bank og Deloitte. Nu vil vi så gøre vores bedste for at holde så flot et stævne, at andre måske også får øjnene op for værdien af vores fantastiske sport", slutter Lotte Holm.

Der anslås at være omkring 300 aktive militaryryttere i Danmark. En stor del af dem holder til i Nordsjælland, der er et af de områder i Danmark, hvor koncentrationen af heste er størst. 

Kilde: Pressemeddelelse.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner