Landmænd på studietur på hingstestation

11-08-2023 06:33

Tirsdag aften klokken 19 rullede det ind med biler på Katrinelunds gårdsplads. Portene var lukket grundet det kraftige blæsevejr, men humøret hos de ca. 55 landmænd og hestefolk var højt

Bag arrangementet stod FJORDLAND landboforenings deltids udvalg.

Fakta
Fjordland

Fjordland er en fusion mellem Landboforeningen Limfjord, LandboThy og Lemvigegnens Landboforening og er samtidig også en rådgivningsvirksomhed, der rådgiver indenfor bl.a. økonomi, planteavl, miljø, jura, ledelse, byggeri, kvæg- og svinerådgivning. 

Fold up

Om aftenen udtaler ejer af Katrinelund Hingstestation Ib Kirk:

I tirsdags var en rigtig god aften, og jeg var glad for, at så mange dukkede op trods vejret. Det var skønt at mærke interessen gennem de mange nysgerrige spørgsmål. Jeg tror, at hesteverdenen har brug for sådanne arrangementer, som giver positiv omtale og plads til en god dialog, frem for kun alt den negative omtale, som for tiden rammer hestebranchen. Der sker trods alt også gode ting i hesteverdenen, og det skal vi huske at markere lige så vel som de problemer, der er, naturligvis også skal italesættes, udtaler Ib Kirk.

Marie Krabbe (jurist, gift med Ib og meddriver af Katrinelund) fremviste dressur på staldens dronning Svalegårds Hot Diva e. Blue Hors Hotline/ De Noir (opdr. Stutteri Svalegård), mens rytter på Katrinelund Mette Overgaard Vilhelmsen tog et par spring i ridehallen på den 7-årige Hejbøls ”Q-The One” e. Quintet/ Cormint (opdr. Per Torp).

Kaffen var oprindeligt tiltænkt at skulle serveres i haven, for i august måned kan man vel godt tillade sig at forvente sommervejr. Sådan gik det dog ikke, så i løbet af tirsdagen blev laden fejet og gjort klar med stole og borde samt halmballer som improviserede ekstra borde, og her kunne kaffen og kagen så serveres efter rundvisningen på stedet, ledt an af Ib.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Udover hestesnakken gik spørgsmålene også på landbruget, da de fremmødte var fra landsbrugssektoren og dermed ikke alle hestefolk. Katrinelund driver et landbrug ved siden af stutteriet, som bl.a. sikrer hø og halm til hestene året rundt.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen