Kom til masterclass med Nathalie

08-09-2022 17:58

Trine Askjær-Jørgensen

Om en måneds tid, nærmere bestemt den 8.-9. oktober, afholdes der en såkaldt Masterclass med Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Broholm Ridecenter og Slot – og der er stadig billetter at få til arrangementet, hvor der også er middag lørdag aften

Copyright Ridehesten.com
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein med Blue Hors Fifty Cent. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 8.-9. oktober 2022 bliver der afholdt en såkaldt masterclass med tidligere landstræner og succesfuld dressurrytter på det danske landshold igennem mange år, prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Arrangementet finder sted i de smukke omgivelser på Broholm Ridecenter og Slot på Sydfyn.

Denne masterclass vil omhandle, hvordan man får mere ud af hverdagens ridning, og hvordan man kan vedblive at udvikle sig som rytter, mens man samtidig har hensynet til hesten i fokus.

– Vi skal se heste på forskellige uddannelsesniveauer, hvor Nathalie vil hjælpe med dagligdagens problemer. Fokus vil være på, hvor hesten er nu, hvordan den skal udvikle sig, hvad ambitionen med hesten er, og hvad der er realistisk for den pågældende hest, fortæller Charlotte Eggert Eggertsen, der står bag arrangementet.

Hun understreger, at den tidligere landstræner vil lægge stor vægt på grundarbejdet med hestene, som jo skal være i orden, inden man kan give sig i kast med sværere øvelser. Netop derfor er det også yngre ryttere, som rider på et niveau flere bedre kan spejle sig i, der kommer til at ride henover de to dage. Her vil man bl.a. få nogle af landets bedste dressurryttere i aldersgrupperne U25, ungrytter og junior at se.

Derudover vil de kendte ryttere og beridere Per Sandgaard og Michael Søgaard i dialog med prinsesse Nathalie og diskutere og vise, hvordan de afhjælper hverdagens problemer helt fra de mest basale ting til changementer, piaffe, passage og galoppiruetter.

Copyright Ridehesten.com
Per Sandgaard og Pether Markne. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Programmet
Over de to dage bliver der afholdt fire masterclasses, hvor rammerne er ens, men indholdet ikke bliver 100% det samme. Publikum kommer til at sidde tæt på ekvipagerne, der får undervisning, så man virkelig har mulighed for at se selv de mindste detaljer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Publikum vil kunne stille spørgsmål, og det bliver ikke så meget en, "nu skal rytterne vise, hvad de kan"-ting, men mere en dialog mellem rytterne og underviserne, fortæller Charlotte Eggert Eggertsen.

Lørdag den 8. oktober om formiddagen fra kl. 10-13 er der masterclass med Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og forskellige ryttere. Derudover vil Nathalie i dialog med blandt andre Per Sandgaard og Michael Søgaard se på udfordringerne i hverdagens ridning. 

Fra kl. 14.30-17.30 er der igen masterclass med Nathalie zu Sayn Wittgenstein og forskellige ryttere, suppleret med input fra blandt andre Per Sandgaard og Michael Søgaard.

Copyright Ridehesten.com
Michael Søgaard her på Fredendals Fountain. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kl. 18.00 lørdag den 8. oktober er der middag, hvor der bliver en spørgsmål- og svar-session med Nathalie og moderator Michael Søgaard. Spørgsmål kan indsendes via et link, der kommer på Nathalies Instagram-profil @Nathaliesayn.

Dernæst vil Pether Markne, der holder til på hestecentret Broholm sammen med Per Sandgaard og er landstræner for Norge i dressur og springning, holde et oplæg om udvikling af hesten på hestens præmisser. Her vil det også være muligt at stille spørgsmål.

Programmet med masterclass om formiddagen fra 10-13 og om eftermiddagen fra 14.30-17.30 gentager sig søndag den 9. oktober 2022, men ikke med præcis de samme ekvipager og undervisere.

Billetterne sælges efter først-til-mølle-princippet og kan findes her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner