Kom til Herrernes dag og spil polo

23-09-2024 15:04

Et nyt initiativ fra Copenhagen Polo Club skal hjælpe med at ændre på den skæve kønsfordelingen i ridesporten. – Opfattelsen er stadig, at “heste er for piger”, men polo er en perfekt indgangsvinkel for at få flere mænd i sadlen, lyder det fra Christian Green, der er direktør i Danmarks største poloklub

Copyright Ridehesten.com
Copenhagen Polo Club har iværksat forskellige initiativer for at få flere mænd ind i heste- og poloverdenen. Foto: Copenhagen Polo Club
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gennem de seneste år har der været sat fokus på flere drenge ind i ridesporten og samtidig skabe en kultur, hvor de føler sig tilpasse. Et nyt koncept af Copenhagen Polo Club taler ind i dette, hvor de med Herrernes dag gerne vil åbne poloverdenen op for flere mænd – men fokusset er i lige så høj grad at gøre hestesporten, uanset discplin, mere tilgængelig for mænd. Christian Green, der er direktør i Copenhagen Polo Club og har været med til at igangsætte det nye initiativ, fortæller:

Jeg har personligt fulgt de nye bevægelser, bl.a. foreningen "Drenge i Ridesporten", og jeg må indrømme, at jeg er både inspireret og rørt. Det er tankevækkende, hvordan mænd og drenge indirekte er blevet ekskluderet fra ridesporten på grund af kulturen omkring sporten. Det har simpelthen ikke været normalt i vores del af verden, at mænd rider. Jeg begyndte selv at ride sent i livet, da ridesport aldrig rigtigt var på min radar. Desværre tror jeg opfattelsen stadig er, at “heste er for piger”. Det vil vi gerne være med til at ændre, lyder det fra Christian Green, der forklarer yderligere om konceptet:

– Polo er en historisk holdsport, der kombinerer action og boldsport – noget, som vi mærker, appellerer til drenge og mænd. Vi ser polo som en perfekt indgangsvinkel til at få flere mænd i sadlen, og derfor har vi sat en række initiativer i gang for at gøre ridning mere tilgængelig for mænd. 

Copyright Ridehesten.com
Der er også plads til samvær og hygge. Foto: Copenhagen Polo Club
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den næstkommende Herrernes Dag er den 6. oktober, hvor Copenhagen Polo Club inviterer til en eftermiddag med polo-prøvetime og mulighed for at lære sporten at kende. Du kan læse mere om arrangementet under Ridehestens kalender eller på Copenhagen Polo Clubs hjemmeside.

Selvom mændene er i fokus til dette arrangement, understreger Christian, at alle er velkomne i klubben:

Vi ønsker på ingen måde at skræmme kvinderne væk fra polo. Med Herrernes Dag håber vi dog at prikke lidt til den skæve ligestilling, der findes i ridesporten, hvor det er mændene, der er underrepræsenterede. Vi håber, at vores initiativer kan inspirere flere mænd til at prøve kræfter med ridesporten – uanset om det er polo eller noget andet. Måske kan vi også være med til at ændre det gamle mindset om, at heste kun er for piger, og åbne døren til den fantastiske hesteverden for den mandlige del af befolkningen, afslutter Christian. 

Fakta
Polo - kongernes sport

Polo kaldes også for "hockey til hest" og siges at være verdens ældste holdsport. Oprindeligt blev polo udviklet som en form for krigssimulation, som kavaleriet brugte til at træne soldater og heste til slagmarken. Igennem årene er polo blevet en sport, der dyrkes i det meste af verden. Traditionelt udbredt i militære og royale kredse, hvorfor polo ofte refereres til som "kongernes sport".

Polo spilles med to hold, med op til fire spillere på hver hold, på en bane med et mål i hver ende. Her gælder det så for spillerne på hest at skyde bolden i mål med en knap halvanden meter lang trækølle. Polohestene er yderst veltrænede fuldblodsheste med stærk acceleration, der hurtigt kan stoppe og vende for at følge med i det intense spil, der foregår i galop. En polokamp består af et antal intense spilperioder kaldet "chukkas", der varer cirka syv minutter. Efter hver periode skifter spillerne hest.

Fold up
Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen