Kom og test, hvor god du er til hest!

08-03-2014 09:13

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Claus Toftegaard kunne under sin workshop 'Kom og test, hvor god du er til hest', præsenteret af First og MCH Messecenter Herning, vise deltagerne med simple øvelser, hvor vigtig balance og rytterens tyngdepunkt er for den korrekte indvirkning på hesten
 

Auditoriets deltagere kom op og stå, ned at sidde og om planken og hele vejen igennem blev der mærket efter, hvor ens tyngdepunkt er placeret og hvad der sker med kroppen i disse øvelser. Human- og heste fysioterapeut Claus Toftegaard opfordrede til at tænke nyt og til at tænke ud af boksen. Det hele foregår under de grundlæggende spørgsmål:

 

- Hvordan kan vi gøre det sjovere at ride? Hvordan kan vi gøre det sjovere for hesten? Hvordan kan vi gøre det sjovere for os selv?

 

Claus Toftegaard understregede at det kun er sjovt for både hest og rytter, hvis ridningen kan foregå smertefrit. Inden han specialiserede sig i den form for terapi, havde han selv døjet med rygsmerter. Desuden fortalte han om, hvordan ens egne kropsmæssige problemer som regel også bliver til hestens problemer. Hvis en rytter for eksempel er højrehåndet, så indvirker rytteren sin hest automatisk mere på højre side.

 

Efter en kort indledning blev stolene sat til side og de forskellige øvelser blev afprøvet. De skal blandt andet bruges til rytterens opvarmning inden man sidder op på hesten. For at forstå hesten bedre, skulle hele forsamlingen ned på alle fire og 'lege hest'. Det gjaldt bla. Om at tage hovedet langt ind, for at efterligne den omtalte træningsmetode roll-kur. Ved denne øvelse lagde man mærke til den indskrænkede vejrtrækning og det ubehagelige træk i nakken.

 

- Jeg synes det har været rigtig godt. Det har i hvert fald givet noget stof til eftertanke. Jeg synes især den øvelse, hvor vi skulle læne os fra den ene side til den anden og flytte vores tyngdepunkt, var rigtig god, fortæller Eva Broni, en af deltagerne.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen