Kendisser og hestekager

20-03-2016 11:46

Nelly Sander

Back on Tracks stand på den årlige Dansk Varmblods Hingstekåring var lørdag eftermiddag ekstra fyldt med mennesker. De havde det til fælles, at de enten var heste- eller kageentusiaster – og for de flestes vedkommende nok i virkeligheden begge dele

På kanten af Back on Tracks stand står Holger, en stor sort glasfiberhest i naturlig størrelse. Han har ryggen til de mange mennesker, som shopper rundt mellem standens produkter til hest, hund og mennesker. Forbi Holger kommer pludselig en ung kvinde, som flytter de flestes koncentration. Hun bærer på en stabel plasticbeholdere fyldt med kager. Masser af kager.

Store armbevægelser og lidt sjov
Christina Pape er chef for Back on Track i Danmark, og hun kan godt lide, at standen skiller sig ud fra de andre:
– Når man har sådan en stor stand og står med store armbevægelser, så skal man da have noget sjov, siger hun.
Hun lægger vægt på at invitere nogle spændende mennesker, som folk gider at komme og se, så hun kan give de besøgende noget, de ikke får de andre steder.

Bedre at smage
Den unge kvinde med plasticbeholderne er Liv Martine Hansen, vinderen af Den store kagedyst 2015. Allerede inden hun har fået stillet sine kager an på bordet, nærmer de første interesserede sig. Klara på 11 år vil gerne fotograferes med Liv Martine, og hendes mor tager et par billeder til scrapbogen eller Facebook. 
– Kan hunden oven på kagen også spises, spørger en dame, som fortæller, at hun og datteren, som står ved siden af hende, har siddet hver onsdag og set Den store bagedyst.
–  Men det er meget bedre her, hvor man også kan få lov at smage, konstaterer datteren og snupper en cupcake.

Dåbsgaven, der hed Trold
– Jeg har brugt halvanden kilo mel, et kilo sukker og et helt kilo flødeost til at lave kagerne, røber Liv Martine. 
160 cupcakes og en stor marcipanovertrukket kage med Back on Tracks logo er det blevet til. Selvom kagerne er til mennesker, har Liv Martine bestemt også haft heste i tankerne, da hun komponerede kagerne, som indeholder masser af gulerødder og æbler – lige noget for en lækkersulten hest. 
– Min første hest fik jeg i dåbsgave af min fætter og kusine. Den hed Trold, det var en pony, fortæller hun. Så fik jeg Bimse, og så Laksi og så videre. 
Ridning og heste har altid været en stor del af Liv Martines liv, og hendes mor, Lone Hansen har selv haft sin egen avlede hest Nikola med til Unghestechampionat i Herning. 
– Min mor fik mange høje bud fra blandt andet USA og Tyskland. Dansk Varmblod bød også på hesten til Anne Grethe Törnblad som skulle finde en afløser for Marzog, som hun vandt en sølvmedalje på ved de Olympiske lege i 1984, fortæller Liv Martine.
Hun har også sin mor med i dag, og de glæder sig rigtig meget til at komme ud og opleve noget mere af Dansk Varmblods Hingstekåring og shoppe på de forskellige stande.

Autografer på benet
I mellemtiden er den kendte danske rytter, Stinna Tange Kaastrup, kommet ind på standen. Hun er sponsoreret af Back on Track, og nu er det hendes tur til at sludre med folk og skrive autografer. 
De første piger er lynhurtigt ved Stinnas side. De er bevæbnet med en tyk sort tusch og hæver på skift benet, så Tinna kan skrive en autograf på deres gamacher. Tinna er lige kommet, så hun har ikke nået at se noget endnu, men hun glæder sig.
– Det er nyt og meget mere rummeligt i  år. Det er dejligt, men også lidt underligt når man har været vant til at det har været på en anden måde i mange år, siger hun med et smil.

Efter et par timer er de to kendisser selv draget ud i de mange haller for at opleve årets Dansk Varmblods Hingstekåring på nærmeste hold. På Back on Tracks stand er der ikke helt så mange som før, men de syv ansatte har stadig mere end rigeligt at se til.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen