Astrid Sørensen
TREC kan oversættes til naturridtskonkurrence på dansk og består af tre faser: forhindringsfasen (PTV), gangartsfasen (MA) og orienteringsfasen (POR).
I PTV skal ekvipagen sammen løse en række opgaver, der minder om dem, man kan møde på en tur i naturen. Det kunne f.eks. være at springe over en træstamme, åbne en låge, ride igennem vand osv.
I MA går det ud på at vise, at man har kontrol over hestens gangarter. Man skal ride så hurtig skridt og så langsom galop som muligt.
I POR skal man finde vej på en rute, man selv har tegnet af.
TREC er som nævnt tidligere en ny disciplin her i Danmark. Her i år blev danmarkshistoriens første DM i TREC afholdt. Vinderen blev Katja Berg på hesten Vitan Bleu B.L.H. e. Pierrot/General Ironside xx.
TREC-udvalgets vision er at komme tættere på topnationerne i verden i løbet af det næste årti. Om 50 år håber og tror udvalget, at TREC vil være lige så udbredt som de andre discipliner herhjemme. Tina Foldager, formand for udvalget siger:
– TREC-sporten har et kæmpe udviklingspotentiale. Helt fra hyggeniveau op til den fokuserede elite er der plads til folk, så i min verden er der ingen begrænsninger.
Både spring-, dressur- og distanceryttere mfl. kan have gavn af TREC, da det kan bruges som varieret træning og er en god måde at være sammen med sin hest på. TREC er derfor et godt supplement til andre ridediscipliner, fordi øvelserne på sigt giver dig en velopdragen og rolig hest.
Du kan læse meget mere om TREC i det nyeste Ridehesten magasin fra november 2019. I artiklen om TREC kan du blive klogere på TREC’s historie i Danmark, læse mere om det første TREC-DM og meget mere. Bladet kan købes her.