Kampen om OL-pladserne spidser til i Aachen

12-07-2016 07:15

Når dressuren afvikles ved det store Nations Cup-stævne i Aachen i Tyskland i denne uge, skal fire danske dressurryttere repræsentere Danmark i Nations Cuppen (CDIO5*)

Copyright Ridehesten.com

Ved det store CHIO Aachen i Tyskland den 13.-17. juli er det den nykårede Danmarksmester Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy, Agnete Kirk Thinggaard på Jojo Az, Daniel Bachmann på Blue Hors Hotline og Anders Dahl på Selten HW, der skal repræsentere Danmark i Nations Cuppen (CDIO5*), mens Mikala Münter og My Lady skal ride den firestjernede store tur (CDI4*). Stævnet er også rytternes sidste mulighed for vise landstræner Rudolf Zeilinger, hvad de har i sig, inden han sætter sit hold til Rio i næste uge.

Det store stævne i Aachen er et vigtigt led i den sportsplan, der siden efteråret har været omdrejningspunkt for forberedelsen til OL i Rio. Ved stævnet har landstræneren mulighed for at teste ryttere og heste i konkurrence med de allerbedste, og for særligt nye ryttere og heste på dette niveau er der værdifuld erfaring og forberedelse at hente ved så stor en event, inden fire af ekvipagerne fra bruttogruppen kan sætte kurs mod Rio. Hvem, der skal repræsentere Danmark i Rio, offentliggøres den 19. juli.

Landstræneren havde for nylig også god lejlighed til at vurdere størstedelen af ekvipagerne i bruttogruppen, da de var til start ved DM i midten af juli, og sidste weekend var en anden af ekvipagerne til start ved Falsterbo Horse Show, der også er iagttagelsesstævne til OL-udtagelsen.

/DRF.

Info

Program for dansk dressur i Aachen
13. juli kl. 18.00: CDI4* Grand Prix
14. juli kl. 9.00: CDIO5* Grand Prix (1. del af holdkonkurrencen)
15. juli kl. 20.30: CDI4* Grand Prix Special
16. juli kl. 17.30: CDIO5* Grand Prix Special (2. del af holdkonkurrencen)
16. juli kl. 21.30: CDI4* Grand Prix Kür
17. juli kl. 9.30: CDIO5* Grand Prix Kür
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen