Jylland godt fra start i PTVinter Cup

12-12-2019 06:24

Camilla Tiefensee Schrøder

Endnu en sæson med PTVinter Cup – TREC-sportens indendørsstævner – er startet op, og de jyske rideklubber er kommet flot fra start med afholdelse af tre stævner allerede

Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom TREC i høj grad forbindes med skovture og udendørsaktiviteter med hesten, går disciplinen langt fra i stå om vinteren. I vintersæsonen afholdes PTVintercup, hvor der i tørvejr i oplyste ridehaller konkurreres i forhindringsfasen (PTV), som er den ene af de i alt tre faser i TREC.

PTVinter cuppen er oplagt til at se, hvordan vintertræningen skrider frem. Det er også en fin mulighed for ryttere fra andre discipliner til at stifte bekendskab med en del af TREC, lyder anbefalingen fra Helle Vistisen, som selv er aktiv TREC-rytter.

Flere stævner i Jylland
I sommersæsonen, hvor TREC stævnerne med alle tre faser afholdes, er det Sjælland, som afholder flest stævner. Men her ved vintersæsonens begyndelse har Jylland lagt sig i front med afdelinger af PTVinter Cuppen.

– Heldigvis ser det ud til, at PTVinter Cuppen har bidt sig fast i Jylland, hvor nye klubber de seneste år melder ind med stævner. Der har indtil videre været afholdt tre jyske stævner, og der er allerede planlagt flere i resten af sæsonen, fortæller Helle Vistisen.

Det første stævne i Østdanmark forventes afholdt midt i december.

Copyright Ridehesten.com
Helle Vistisen og BS Schanitta til PTVinter Cup hos Egum Rideklub. Foto: privat

Alle kan være med
Cuppen går i forskellige sværhedsgrader, så alle har mulighed for at være med, og klubberne gør meget ud af forhindringerne, som kan være alt fra ride over bro eller under lavthængende grene til at teste, om hesten kan stå stille og mange andre opgaver.

Er der en forhindring, man ikke ønsker at ride, fortælles dette til dommeren, og man kan undlade den og stadig få point for resten af banen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Læs mere om TREC.

Vellykket stævne i Fredericia
Det seneste PTVinter Cup-stævne var hos Egum Rideklub ved Fredericia, hvor man på trods af, at klubben afholder mange andre stævner, havde fået plads til en afdeling af cuppen den 23. november. Hallen var fyldt med flotte forhindringer, og der blev afholdt tre cup-klasser:

  • T0, som blev vundet af Anna Lærkegaard Egelund på debutanthesten Saksdals Lucky
  • T1, hvor vinderen var Karina Stackelies på Kamran Shah ox
  • T2, der blev vundet af Helle Vistisen på BS Schanitta

Dagen blev afsluttet med hyggelig fællesspisning.

Læs mere om PTVinter-Cup.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen