Første jyske TREC-stævne med bred fordeling af klasser

01-06-2019 11:11

Mathilde Louise Stenild Brejner

Omtrent et år efter åbningen af Brogaardens TREC-bane ved Farre afholdes der det første stævne på pladsen. Stævnet har klasser, der henvender sig til både nye og erfarne TREC-ryttere 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Måske skal du ud og se pinsesolen danse på Brogaardens TREC-bane mandag den 10. juni, hvor der afholdes det første stævne. Det er Vestjysk Sports- og Terrænrideklub, der i samarbejde med Brogaardens TREC-bane er arrangører bag.

Stævnet tilbyder som noget lidt særligt både klasser, der henvender sig til dem, der er helt nye i sporten, samt til dem, der allerede har godt fat i, hvad TREC handler om. Det er i øvrigt første gang, at der afholdes et TREC-stævne i Jylland, som tilbyder så brede klasser. 

På stævnedagen vil der være masser af underholdning for store og små, når de seje TREC-ryttere fra hele landet skal forcere alverdens udfordrende forhindringer på TRECbanen. Der er mulighed for at købe mad og drikkevarer på pladsen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvad er TREC?
TREC kom til Danmark i 2012 som en breddeaktivitet, men blev i 2015 Dansk Rideforbunds nyeste disciplin, nemlig TREC Sport. 

TREC er en alsidig konkurrenceform, som har rødder i Frankrig, hvor det var rideturismen, som betød startskuddet for den udfordrende sportsgren. Uddannede guider udviklede TREC i konkurrenceform, da det fokuserede på de færdigheder, der kræves af en guide, som rider ud i naturen med turister. Herunder evnen til at finde vej, veluddannede og let kontrollerbare heste, som kan rides i forskellige tempo, der passer til terrænet. Det er samarbejdet mellem hest og rytter, som er den centrale drivkraft i disciplinen. 

Tilmeldning og info
Til stævnet kan man kvalificere sig til Dansk Ride Forbunds første Agria DRF-mesterskab i TREC. Derudover til finalerne i TREC Cup, som løber af stablen i september.

Du kan finde mere info om stævnet og klasserne i proportionerne på GO. Det er også her, du melder dig til stævnet. 

Se mere i stævnets facebookgruppe.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen