Jagten på OL-medaljer starter i Uggerhalne

26-08-2020 08:57

Annika Knudsen Lorentsen

Covid-19 har vendt op og ned på arrangementer gennem året, men heldigvis lykkedes det at finde et setup, sådan at Equitour Denmark kan afvikles i dagene fra den 4.-6. september med DM i dressur. Her kan man se Danmarks absolut bedste dressurryttere, som dyster om de eftertragtede medaljer – det bliver en sand fest for dressurfolket, hvor jagten på en pladsbillet til Tokyo for alvor indledes

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack vandt DM sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det har krævet mange løbende justeringer, og det har været en lang sej kamp at nå til det setup, som vi nu kan gennemføre. Heldigvis er opbakningen blandt ryttere og publikum stor, og selvom stævnet i år er ret beskedent i forhold til vores sædvanlige internationale setup, ved vi, hvor stor betydning afviklingen af DM, Agria DRF Mesterskabet og Bundgaard Byg Cup'en har for den danske dressurverden, fortæller arrangør Jens Trabjerg.  

A-truppen og nye kombinationer dyster om medaljer
Udskydelsen af OL i Tokyo til 2021 har forlænget spændingen lidt ekstra og fået nogle nye kombinationer i spil, blandt andet den nye ekvipage bestående af den tredobbelte UVM-vinder, Fiontini og Andreas Helgstrand. Udover Andreas består deltagerlisten til DM for senior af den danske A-trup bestående af Cathrine Dufour, Carina Cassøe Krüth, Anna Kasprzak, Agnete Kirk Thinggaard, Marianne Yde Helgstrand og mange flere. Flere medbringer sågar flere heste, så der er i den grad lagt op til et brag af en kamp om guldet til dette års DM for senior, hvor den indledende runde afvikles om lørdagen og finalen om søndagen. Dertil gæster de dygtige para-ryttere Equitour fredag, lørdag og søndag.

Nykåret EM-guldvinder gæster Equitour
På startlisten til Agria DRF-Mesterskabet for U25 har vi fornøjelsen af at opleve den nykårede europamester, Anne-Mette Strandby Hansen og Foco Loco W, der vil ride deres imponerende Kür, der førte dem til tops på podiet i Ungarn. Anne-Mette vil dyste mod landets allerbedste U25-ryttere, heriblandt sidste års vinder, Victoria E. Vallentin. Finaledagen for de unge ryttere vil ligge om lørdagen den 5. september under stævnet.

På samme måde er der også lagt op til spænding, når EM-sølvvinderen for hold, Alexander Yde Helgstrand rider med i Bundgaard Byg Cup'en på Grevens Sa'Va' og dyster om podiepladserne sammen med de øvrige.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dertil byder stævnet også på Prix St. George, Grand Prix Special og MA2, hvor spændende kombinationer kommer til start, eksempelvis UVM-vinderen Revolution og Andreas Helgstrand.

Se tidplanen for stævnet her.

Nordic International Sales med et exceptionelt udvalg af kvalitetsføl
Lørdag den 5. september afvikles den eksklusive følauktion, Nordic International Sales, som i år bliver en streamingsauktion. Her samles eliten af føl på tværs af flere avlsforbund til et brag af en auktion. Auktionen arrangeres som altid af Danmarks mest erfarne inden for afholdelse af auktioner. Her har du en unik mulighed for at erhverve dig et føl af exceptionel klasse – læs mere og se dette års kollektion her.

Landets bedste elevryttere samlet til Equitour
En ny tradition er blevet født med afviklingen af DRF's Elevskole Cup under Equitour – en landsdækkende turnering for elevryttere. 78 hold har i år været tilmeldt turneringen, og under Equitour mødes de 6 bedste hold i finalen og dyster om den ærefulde titel.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen