Internationalt Show på Vilhelmsborg

23-07-2015 07:52

I år er det 50 år siden, at Welsh Pony & Cob Avlen i Danmark blev stiftet. I den anledning er foreningen værter ved det 18. Internationale Show, som finder sted på Vilhelmsborg den 8.-9. august

Rigtig mange ryttere er begyndt deres ridekarriere på ryggen af en lille welsh mountain-pony. Racens gode temperament gør den til den ideelle børnepony.

Da Welsh Pony & Cob Avlen i Danmark blev stiftet for 50 år siden, var det denne lille hårdføre ponyrace med et maksimummål på 122 centimeter i stang, som var omdrejningspunktet. Men i de walisiske bjerge går der også større ponyer og cobs. Racen er opdelt i fire sectioner og et krydsningsregister, som hver har sit særkende.

Fordi de walisiske ponyer og cobs dækker et bredt spektre, kan de opfylde behovene hos de fleste ryttere. De er populære i konkurrencesammenhænge og vinder mange mesterskaber. Syv af de 10 bedste kategori tre ponyer til DM i dressur sidste år, var eksempelvis af walisisk oprindelse. I kørsel klarer welsh ponyer og cobs sig også rigtig godt og har blandt andet vundet VM.

Foreningens medlemmer har et stort sammenhold, og alle er klar til at gøre Internationalt Show til en oplevelse helt ud over det sædvanlige. De danske medlemmer har meldt sig talstærkt til showet, men også foreningerne fra ni andre lande i Europa kommer, og derfor bliver det muligt at se mere end 300 ponyer og cobs i løbet af showet.

Lørdag er der showklasser fra klokken 8 til cirka klokken 18. Dommerne kommer både fra moderlandet Wales/England, men også fra Holland, Frankrig og Australien. De vil i tre forskellige ringe bedømme deltagerne efter britisk forbillede. Det betyder, at der indimellem vil blive heppet højlydt!

Søndag er der fra klokken 9.30 brugsklasser. Det er engelske rideklasser og køreklasser. I frokostpausen vil der desuden være et trillebørsræs, som nok skal blive underholdende.

Alle er velkomne til at komme og opleve de walisiske ponyer og cobs i festtøjet.

Kilde: pressemeddelelse

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen