Igen i år får elevskolerne en hjælpende hånd (video)

13-05-2021 16:08

For andet år i træk stod Dansk Ride Forbund og Trolle Company bag aktivitetsdagen med med hashtagget #aktivesammeniridesporten, hvor målet var at samle hele ridesporten og samle penge ind til de hårdt ramte elevskoler. I år blev der samlet over 300.000 ind og det betyder at der det seneste år er indsamlet over 800.000, hvor overskuddet ubeskåret går til klubberne

Copyright Ridehesten.com
Det stod på en løbetur for Ulrich Trolle som er CEO i Trolle Company, Cathrine Dufour, Rasmine Laudrup samt Filippa Seligmann, Emil Kjems og Marc Hald som alle tre er ansat i Trolle Company. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det var en kæmpe succes da Dansk Rideforbund og Trolle Company sidste år gik sammen om at arrangere en fælles aktivitetsdag i ridesporten, hvor alle kunne være aktive, samtidig med at der blev samlet penge ind til de trængte klubber, som i den grad har lidt under coronanedlukninger. 

Da corona jo desværre stadig har sit tag i os, valgte CEO i Trolle Company, Ulrich Trolle i samarbejde med Dansk Rideforbund at gentage succesen, denne gang unger hashtagget #aktivesammeniridesporten. Tanken er, at alle, som deltager skal være aktive, og så skal man dele billeder og videoer på de sociale medier under hashtagget #aktivesammeniridesporten, som sidste år var #aktivesammenhverforsig.

– Ridning og ridesporten har haft stor betydning for mig, lige siden jeg var barn. Ridning har så meget at byde på, både for den enkelte, men i allerhøjeste grad også i fællesskab med andre, der deler passionen for heste. Nu bliver mulighederne for at dyrke vores passion for ridning heldigvis mere normaliserede her i foråret, og jeg håber, at det vil få både gamle og nye medlemmer til at strømme til elevskolerne og ridecentrene – for det de vil lære og opleve der, kan de bruge aktivt resten af livet, fortæller CEO i Trolle Company, Ulrich Trolle

I år blev der samlet over 300.00 ind til rideklubberne og sammenlagt med sidste års 500.000 betyder det at der på et enkelt år er blevet samlet over 800.000 ind.

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre Marc Hald, Filippa Seligmann, Cathrine Dufour, Rasmine Laudrup, Ulrich Trolle og Emil Kjems. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Overskuddet går ubeskåret til klubberne
Alt overskud fra salg af t-shirts samt alle sponsorater samles i en stor pulje, som alle DRF’s klubber har mulighed for at søge midler fra. Midlerne kan søges til aktiviteter/investeringer/tiltag, som har til formål at rekruttere nye medlemmer og/eller genaktivere nogle af de mistede. I år skal ansøgningerne sendes direkte til DRF, som med sparring fra distrikterne vil vurdere hvilke klubber, der skal modtage støtte. Se mere HER.

Sådan er det gået sidste års støttemodtagere
Sidste år var Holstebro Sportsrideklub en af de klubber, der modtog støtte, og pengene blev brugt til genetablering af deres udendørs elevskolebane, som siden da er blevet benyttet flittigt – især under den seneste nedlukning. Klubbens formand, Mikael Søgaard, fortæller, at støtten har haft en stor betydning for klubben: ”Elevskolerytterne har været ramt hårdest i denne tid, så dét at kunne vise dem, at vi lægger en ordentlig sjat penge i deres forhold, betyder meget for os.” Og det er ikke kun de eksisterende ryttere, som banen appellerer til, fortæller han: ”Nu kan vi også præsentere en indhegnet elevbane, som kan være med til at skabe tryghed og sikkerhed for nye elever. De elever, der er lidt utrygge, kan blive undervist på en indhegnet bane, hvilket i sig selv kan skabe en tryghed for dem”, afslutter han. Følg med på rideforbund.dk og Facebook i de kommende uger, hvor vi vil dele små portrætter af flere af de elevskoler, der sidste år modtog støtte fra indsamlingen. 

Ulrich Trolle var i dag forbi Cathrine Dufour og Rasmine Laudrup, for at være aktive samme med dem. Få herunder i viden nogle indtryk fra dagen og hør Ulrich fortælle om projektet.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing