I dag begynder 35-dages testen

23-10-2023 06:49

I dag begynder Dansk Varmblods stationsafprøvning af 16 tilmeldte hingste til 35-dages testen. Til 35-dages testen er det kun dressurhingste, der skal afprøves. Det skyldes, at afprøvningssystemet for springhingstene er blevet ændret markant 

Copyright Ridehesten.com
Indsyningen af de 3-årige dressurhingste begynder i dag. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods indsyning af de 16 tilmeldte hingste begynder i dag. Afprøvningen finder sted i Tørring Ridecenter ved Randers, hvor berider Torben Frandsen vil fungere som træningsleder for afprøvningen. 

De tilmeldte heste til afprøvningen er 12 3-årige godkendte hingste, der blev godkendt til afprøvning ved hingstekåring i år, og 4 ældre eller ikke godkendte hingste. Indsyningen indledes med et dyrlægetjek på fast bund, hvorefter hingstene vises under egen rytter. 

Til 35-dages testen vil berider Allan Grøn fungere som testrytter til midtvejsevalueringen. Afprøvningen afsluttes i år d. 26. november. 

Nyt koncept for 3-års springbetonede hingste
Avlsledelsen har dette år besluttet at vente med den første vurdering af de 3-årige springbetonede hingste. Det skyldes en vurdering af, at det endnu er for tidligt for hingstene at vise deres springevner med rytter som 3-årige. Det betyder derfor, at de godkendte 3-års hingste fra kåringen i år først skal vurderes igen i forbindelse med hingstekåringen i marts 2024. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vurderingen af de springbetonede hingste kommer derfor til at finde sted, når hingstene er blevet 4 år. Til hingstekåringen skal hingstene springe under rytter på to små, kendte, træningsbaner i to obligatoriske bedømmelsesklasser. Her vurderer avlsledelsen deres præstation, og hingstene kan derefter opnå en avlsgodkendelse i 2024. Vurderingen følges dog op af en obligatorisk 20-dages test på station (som en afløsning for 35-dages testen), der finder sted i efteråret. 20-dages testen afvikles som vanligt med to tests med fremmedrytter. 

Om beslutningen for springhingstene skriver Dansk Varmblod: 

 Ved at give hingstene et år til at blive mere færdigudviklet, få mere uddannelse og styrke samt tillid under rytter, giver det avlsledelsen og testrytterne en bedre mulighed for at bedømme hingstenes kvaliteter i springning.

Katalog.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen