Hvordan søger en rideklub om fonde?

21-09-2024 10:12

Med en ny 10-trins guide håber Dansk Ride Forbund på at hjælpe danske rideklubber med at søge – og forhåbentligt få bevilget fonde – der kan bruges til at forbedre rammerne ude i klubberne

Copyright Ridehesten.com
Det er dyrt at drive rideklub, men gennem fondssøgning er det muligt at få ekstra økonomiske midler. Guiden kommer med gode råd til at søge fonde. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kan være økonomisk svært at drive en rideklub. Tænk bare på alle de faste udgifter, der er i forbindelse med hestene, såsom foder, strøelse, smed osv., og læg dertil udgifter til ansatte, vedligeholdelse m.m. Derfor kan en økonomisk håndsrækning, som kan bruges til at facilitere større projekter, være til stor gavn – og det kan virkeliggøres gennem fonde.

Ti danske rideklubber har tilsammen modtaget 525.000 kr. fra DIF og DGI’s foreningspulje og kan bruge midlerne til en opgradering af faciliteterne; herved kan de skabe bedre rammer for både heste og ryttere. Det er kun lykkedes, fordi klubberne har skrevet en vellykket og detaljeret ansøgning, og derfor lancerer Dansk Ride Forbund nu en guide, der kan hjælpe andre klubber med at gøre det samme.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Guiden er skabt for at gøre processen med fondsansøgning lettere og mere overskuelig, så flere klubber kan få del i de midler, der er til rådighed. Med konkrete råd til både forberedelse, ansøgning og opfølgning, øger guiden chancerne for, at din klub får succes med at få finansiering til nødvendige projekter og forbedringer, skriver Dansk Ride Forbund i en nyhed. 

I guiden kan klubberne bl.a. få gode råd til, hvordan man definerer projektet, indhenter tilbud og argumenterer for projektets relevans. De ti trin fører den fondsøgende klub igennem hele processen lige fra forberedelse og research til at skrive selve ansøgningen og slutter af med at minde om, at tålmodighed også er en nødvendig evne at besidde, når man søger om fonde. Du kan læse guiden her, og hvis du har yderligere spørgsmål eller brug for hjælp til din rideklubs fondsansøgning, så kan DRF's klubudviklingskonsulenter kontaktes over mail på klubdrift@rideforbund.dk. 

Kilde: Dansk Ride Forbund

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner