Hvordan kender du din hest?

17-06-2019 16:21

Amira Aasted Jespersen

Læs med her og hør hvorfor jeg mener det er vigtigt at man kender sin hest godt. Jeg har selv lige fået ny hest og derfor tænker jeg ekstra meget over at lære den at kende

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg synes personligt, at det er super vigtigt, at man kender sin hest, at man kender den og ved hvordan den reagerer i forskellige situationer. Jeg har fx lige fået en ny hest og lige været ude og starte de første par stævner på hende, derfor synes jeg også det er super vigtigt, at man bruger de oplevelser man får med en hest til at se hvordan den reagere, fordi alle heste vil jo reagere forskelligt. Men det er jo også en af de ting som gør at os ryttere får et helt specielt bånd til hver hest, fordi de fanger vores hjerter på hver deres måde.

Man kan sige med min gamle pony Top Tilas som lige er blevet solgt, havde jeg et helt specielt bånd, men jeg føler ikke kun vi har bygget det bånd op fordi jeg havde haft ham i 3 år og derfor havde tilbragt rigtig meget tid med ham. For da Topper blev skadet, kiggede jeg jo i starten på det med de øjne at det var meget træls og jeg nu ikke kunne komme ud og starte de stævner jeg gerne ville. Men på et tidspunkt fandt jeg en anden måde at se på tingene på og som også hjalp mig rigtig meget da jeg så kom tilbage på toppen. Fordi da han stod skadet skulle han jo ud og gå i ca. 1 time hver dag, og dem der har set mig og topper ude til stævner har måske også set at han ikke altid var den nemmeste at gå med og håndtere. Men altså nu skulle han jo gå med mig i 4 måneder så vi kunne jo ligeså godt gå i gang med at lære det, så mens han stod skadet brugte jeg rigtig meget tid på at lære hvordan, han skulle håndteres og hvordan han reagerede når der sker forskellige ting.

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi flyttede faktisk også Topper ud på en lille bitte gård ude på landet mens han stod skadet fordi det var for dyrt at have ham stående på Hestengen, når han alligevel bare skulle ud og gå hver dag. Men jeg tror kun det har været sundt at han kom lidt ud af det der miljø hvor alting bare er perfekt og han blev udsat for nogle lidt anderledes ting. Så mig og Topper begyndte at gå ture op og ned af en vej på landet hvor vi mødte alt fra biler til lastbiler og traktorer. Jeg begyndte at lære hvordan Topper reagerede og han begyndte at forstå at jeg havde styr på situationen og at han ikke skulle bekymre sig.

Da vi så skulle begynde at ride igen kunne jeg med det samme mærke at Topper bare var klar, da vi så var nået til at vi måtte trave nogle minutter, begyndte vi at træne med ham, at han ikke skulle tro at vi skulle lave en masse. Så jeg bare kunne ride rundt med en helt lang tøjle og han bare skulle slappe af selvom der skete en masse ting, og til sidst når jeg så havde fået ham til at slappe af kunne vi så begynde at bygge noget power på. Jeg kunne mærke, når jeg skulle starte med at ride stævner igen, at jeg synes det var nemmere at sige at nu skulle vi lige tage det med ro, men så lige så hurtigt kunne tænde ham op med den power som man jo gerne vil have når man rider på banen.

Så nu hvor jeg har fået en ny hest håber jeg på at kunne bygge det samme op med hende, selvfølgelig vil jeg springe skaden over, men i stedet vil jeg gerne kunne bygge noget op med hende i hverdagen. Jeg tror det er super vigtig at alle ryttere kender deres heste, ligemeget om man bare skal ud og ride en LD eller en Grand Prix.   

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen