Hvem skal til EM i Aachen?

12-06-2015 12:43

Britt Carlsen

DM-stævnet i dressur på Broholm er i fuld gang. Interessen samler sig helt naturligt om sammensætningen af det seniorlandshold, som i august skal forsøge et opnå kvalifikation til OL i Rio

Copyright Ridehesten.com

Hvem er på landsholdet til EM i Aachen? Ja det spørgsmål er meget åbent, for alt kan ske ved DM på Broholm, som i høj grad er en del af udtagelsen til europamesterskaberne i august. Der er overordentlig vigtigt, at Danmark stiller med et konkurrencedygtigt hold, da EM i Aachen kvalificerer til OL i Rio. Der er tre pladser at ride om, men da England, Tyskland og Holland er OL-kvalificeret, så formodes det, at pladserne fra fire til seks, er de åbne pladser som de øvrige nationer skal ride om.

Landstræner Rudolf Zeilinger og holdleder Kimi Nielsen skal i dag og i morgen holde et meget vågent øje med rytterne, for Grand Prix-klassen i eftermiddag og Specialen i morgen er de to klasser, som er medvirkende til at afgøre, hvilke ryttere, der kommer til at indgå i bruttotruppen. 

- Vi laver en bruttogruppe på søndag, og så skal vi stille hold ved CDIO-stævnet i Hagen midt i juli, fortæller Kimi. Det er formodentlig de ryttere, som rider i Hagen, der vil være at finde på landsholdet til EM i august, men intet er afgjort på forhånd. Samme weekend som det går løs i Hagen er der også internationale dressurstævner med nationscup i Hickstead og Falsterbo. Ikke den mest optimale forberedelse for ryttere og heste til EM, for næste internationale stævne er i Verden i begyndelsen af august, og det er for sent i forhold til at tælle som forberedelse til EM, der starter i den efterfølgende uge.
- Det er ikke særlig hensigtsmæssigt at vi ikke har nogle stæver efter Hagen, for flere af vores ryttere kunne godt bruge noget mere international rutine, fortæller Kimi. 

I denne weekend rider rytterne om fire pladser på landsholdet ved CDIO-stævnet i Hagen på det fem-stjernede niveau, og så har Danmark også to pladser på det 4-stjernede niveau, fortæller Kimi, så vi kommer til at sende seks heste afsted til Hagen, men samtidig arbejdes der også på at sammensætte to landshold til at deltage i Falsterbo og i Hickstead - men det kan godt blive vanskeligt, erkender holdlederen.

Danmark kommer formodentlig til at kæmpe om de tre pladser til OL med Sverige og Spanien, men der er endnu uvist, hvor stærke holdene fra Frankrig, Schweiz, Belgien og Norge er, når vi når EM, så meget er endnu åbent. Kimi supplerer med et smil: - Vi har tidligere prøvet at stå på dette tidspunkt af året og være i tvivl om holdet, men så er det gået godt alligevel.

Vi har herhjemme en god bred trup af ryttere, som kan ride 70% også internationalt, men vi mangler lige en ekvipage, der kan score 80% - det har de førende nationer. Heldigvis melder Anna Kasprzak Donnperignon i topform - han har start nr. to i mesterskabet (første rytter er forrytter) kl. 16,18. Det er iøvrigt den lokale fynske rytter Jim Rasmussen som åbner mesterskabsklassen. 

- Naturligvis er både vi og de øvrige nationer sårbare, såfremt holdets bedste hest ikke kan komme til start, så alt kan ske. Vi er sultne, og vi vil gerne være med blandt de bedste. Det bliver nogle spændende dage her på Broholm, slutter Kimi Nielsen. Hun vil i øvrigt slet ikke løfte sløret for en større bruttotrup, alt er åbent, understreger hun. 

Følg mesterskabet her

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner