Hubertusjagt med dukkert - VIDEO

15-10-2015 11:58

Midtjydsk Jagtrideklub var i weekenden vært for en flot og spændende - til dels våd - hubertusjagt i smukke omgivelser i Nørlund Plantage

Copyright Ridehesten.com

Midtjydsk Jagtrideklub, der i år kan fejre sin syvende sæson, stod i søndags bag årets fjerde og sidste jagt, nemlig Midtjysk Hubertusjagt i Nørlund Plantage nær Herning. Midtjydsk Jagtrideklub blev stiftet i 2008 af Renee og Henriette Kristensen med det formål at have en klub, hvor nye jagtryttere kunne komme i gang med jagterne. Dette års Midtjysk Hubertusjagt blev en våd fornøjelse for netop Renee Kristensen

Forhindringerne ved jagterne i Midtjydsk Jagtrideklub er max 80 cm. Det er en klub, hvor der er plads til nye jagtryttere, så de kan komme roligt i gang med jagter - men der er dog stadig udfordringer på jagterne.

Copyright Ridehesten.com

På jagten i weekende red Renee Kristensen master for ponyfeltet, og da hendes hest er meget sikker i vand, red hun også foran i hestefeltet. Det gik fint med hestene i vandet først, så Renee vendte om og red tilbage for også at få ponyfeltet i vandet. Lige inden hun lagde fra land, råbte hun venligt bagud til ponyrytterne: "Nu gør I bare lige som mig".

Det var vigtigt at springe til højre for at undgå dybt vand, men efter Renee og hendes hest havde taget springet ud i vandet, valgte hesten at tage kurs til venstre men den konsekvens, at den væltede. Da ponyrytterne passerede deres svømmende master kommenterede flere "Er det okay, jeg ikke gør som dig?"!

Renee Kristensen bar hjelmkamera under hubertusjagten, og på Midtjysk Jagtklubs facebookside kan man se hendes dukkert fra hendes eget perspektiv.

Copyright Ridehesten.com

Midtjysk Hubertusjagt havde ca. 50 deltagere på den 16,5 km lange rute med 32 forhindringer. Jagten blev sluttet af med opløb for at finde årets hubertusvindere. For heste blev vinderen Heidi Riis på Grey Lady og for pony var det Sabrina Kyed Andersen på Amigo der vandt.

Ved Midtjydsk Jagtrideklub kan man også ride om at blive næstsidst i opløbet, så her gælder det om at være den rytter, der kommer ind lige foran master. Dette blev vundet af Rikke Hauge på hesten Master.

Det er kun anden gang, en rytter er væltet i vandet på en af Midtjydsk Jagtrideklubs jagter. Den første var på Renees mor Henriette Kristensen, der red ræv på en hubertusjagt og altså måtte en tur i søen. Henriette skal ride hubertusjagten i Dyrehaven den 1. november på hest, der tabte hendes datter Renee i søen i søndags.

 
 
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen