Hold øje med hudlidelser i efteråret

11-10-2017 15:46

Sussi Hjort Hollensted

Nu er det efterår, og dækkensæsonen er over os. Men når hestene pakkes ind i dækken, øges risikoen for infektioner i huden desværre også

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Bliver hesten for varm under dækkenet - eller ikke er helt tør, inden den pakkes ind - kan det give anledning til hudinfektioner. På hestens hud findes der en helt naturlig forkomst af bakterier og svampe, der normalt ikke generer hesten, da hudens immunforsvar holder mikrofloraen ude. Men om efteråret og vinteren, hvor hesten ofte er mere fugtig og beskidt, gennembrydes hudens immunforsvar dog lettere, og en hudinfektion kan opstå. 

Hudbetændelse
Dermatofilose er en hudbetændelse, som ofte ses, når dækkensæsonen går i gang. Den skaber forandringer i hestens hud med sår og hævelser. Løfter man op i hårene falder både hår og hud af, og efterlader en overflade, der væsker. 

Grå skæl og løse hudflager
Skab er en hudsygdom, hvor hestens hud er inficeret med mider, der lever af hudaffald og sved. Symptomerne på skab er grå skæl og flager nederst på benene, især i kodebøjningerne. Da det giver intens kløe, vil hestens ofte trampe med benene og gnubbe sig. 

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

 

 

 

 

 

Læs i Ridehesten fra oktober 2016, hvordan man behandler hudlidelserne og få også 5 gode råd til at undgå dem

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen