Helen til Hingstekåring 2015 i Herning

11-10-2014 08:59

Endnu en af verdens allerbedste dressurryttere kommer til  Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i 2015. Verdensranglistens nr. 2 Helen Langehanenberg giver clinic med danske ryttere

Dansk Varmblods hingstekåring i Herning har i en årrække været samlingssted for tusindvis af hestefolk, og har hvert år budt på nogle af ridesportens topnavne. 2015 bliver ingen undtagelse med verdensdressurranglistens nr. 1, Charlotte Dujardin som testrytter i unghestechampionatet, og ikke mindst en dressurclinic af verdensdressurranglistens nr. 2 Helen Langehanenberg.

Torsdag aften den 5. marts vil en af verdens allerbedste dressurryttere, tyske Helen Langebanenberg, give clinic i MCH Messecenter Herning - en af de største dressurkapaciater, der nogensinde har givet clinic i Herning, og det skal ikke blot komme et tusindtalligt publikum til gode, men også fem danske ryttere, der får muligheden for at ride for Helen, der på engelsk vil give sine bedste tips og råd til de danske ryttere, som hver har to heste med.

32-årige Helen Langehanenberg blev først verdenskendt, da hun for sin lærermester, Ingrid Klimke, der havde brækket en arm, skulle ride den 5-årige hingst Damon Hill ved UVM i Verden og endte med at blive verdensmester - en titel hingsten genvandt året efter med Ingrid Klimke sadlen. Få år senere, da hingsten var uddannet til Grand Prix, valgte ejerne at flytte den fra Klimke til Langehanenberg, og den beslutning viste sig at være guld værd.

Sammen har Damon Hill og Helen Langehanenberg spillet en afgørende rolle på det guldvindende tyske landshold bl.a. ved EM 2013 i Herning og WEG 2014 i Caen - og ved begge disse mesterskaber sikrede ekvipagen individuelt sølv. De var også ekvipagen, der red afsted med laurbærerne og World Cup-titlen i 2013. Sideløbende med sin suveræne succes med Damon Hill har Helen har succes med flere yngre heste, som hun og hendes mand har uddannet op til Grand Prix.

Dansk Varmblods Hingstekåring er tilbage med et specialarrangement torsdag aften i absolut verdensklasse.

Læs også

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald