Har du styr på tidsregistrering?

17-06-2024 06:14

Lige om lidt siger kalenderen 1. juli 2024, og det betyder også, at nye regler for registrering af arbejdstid træder i kraft. Det gælder for alle ansatte i foreningen, dog ikke frivillige og ulønnede

Copyright Ridehesten.com
Uanset om det er staldmedarbejdere, undervisere eller ledere skal foreningen kunne fremvise dokumentation for medarbejdernes arbejdstid fra 1. juli 2024. Foto: Ridehesten.com/ Marie Helene Rigård Rohleder.

Fra 1. juli 2024 er det obligatorisk at alle ansatte, både faste og timelønnede skal registrere sin arbejdstid hver dag. De nye regler træder i kraft som følge af, at loven om arbejdstid er blevet ændret. Efter 1. juli er det foreningens ansvar at kunne dokumentere arbejdstiden for de lønnede ansatte. 

Hvem skal registrere deres arbejdstid?
Alle der får løn eller vederlag fra klubben, skal registrere deres arbejdstid. Det vil altså sige, at hvis trænere, ledere, staldpersonale eller andre får løn for deres arbejdstid i klubben, skal det registreres. Den eneste undtagelse er for frivillige og ulønnet personale, her skal der ikke registreres arbejdstid. Foreningerne har pligt til at sørge for et system, der kan måle den enkelte medarbejders arbejdstid, herunder skal arbejdstid, ferie, sygdom og fridage også registreres.

Hvilke regler gælder?
Der er regler for, hvor meget og hvornår man må arbejde. Det vil altså sige, at der fra 1. juli 2024 er fokus på, hvorvidt gældende regler for pauser, arbejdstid og hvile overholdes. Pauser skal registreres, og hvis medarbejderne arbejder mere end seks timer på en dag, er der ret til pause. Over fire måneder må den ugentlige arbejdstid ikke overskride 48 timer i gennemsnit. Derudover gælder det, at hvis medarbejderen har arbejdet mere end 11 timer på en dag, skal det følges af 11 timers hvile inden for i alt 24 timer. Desuden skal medarbejderen have mindst én ugentlig fridag. 

Læs meget mere om den juridiske vejledning som Dansk Idrætsforbund og Danske Gymnastik & Idrætsforeninger har lavet lige her. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen