Guld til UNO Frederica

21-09-2009 15:17
Avl
Stutteri UNOs avlshoppe Frederica er udnævnt til elitehoppe og blev ved Dansk Varmblods Eliteskue på Vilhelmsborg den 5. september hædret med guldmedalje
Copyright Ridehesten.com
Eliteskuets største tåreperser udspillede sig, da UNO Frederica indtog manegen lørdag aften med tre vidunderlige afkom (Foto: Ridehesten.com).

Joan Andreasen og Søren Melgaard havde med glæde indvilliget i at vise stutteriets hoppe UNO Frederica frem ved eliteskuet sammen med nogle af hoppens afkom i forbindelse med en hæder af de danske 5-års heste, der alle gik i finalen ved VM i Verden. Her vandt Fredericas datter UNO Donna Unique sølvmedalje. At Dansk Varmblod havde besluttet at tildele UNO Frederica e. Falkland / Tannenberg en guldmedalje for dens betydning i avlen kom helt bag på avlerparret. Da den 15 år gamle hannoveranerhoppe kom i ringen, var der mange i salen, der blev rørt til tårer. Frederica havde ikke båret rytter i 12 år indtil en uge før eliteskuet, hvor Joan sagde til sin datter, at det kunne være sjovt at lægge sadel på den gamle sorte "Frede". Sådan blev det. Synet af den prægtige hoppe og fire sorte afkom var et imponerende syn. UNO Frederica er blandt andet mor til guldmedaljehoppen UNO Donna Unique og de kårede hingste UNO Don Diego og UNO Don Diablo.

Læs meget mere i oktobernummeret af magasinet Ridehesten, hvor vi bringer en stor reportage fra Dansk Varmblods Eliteskue.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen