Guerdat udelukket efter dopingtest

22-07-2015 08:31

Britt Carlsen

Den regerende olympiske mester Steve Guerdat fra Schweiz er blevet suspenderet fra konkurrencer efter en positiv dopingtest af hans tophest Nino des Buissonnets indtil han kan komme med en forklaring under en høring   - formodentlig fordi den har spist valmuefrø

Copyright Ridehesten.com
Den regerende olympiske mester Steve Guerdat er suspenderet fra konkurrencer og det samme er hans tophest Nino des Buissonnets efter at hesten formodentlig har spist foder der indeholdt valmuefrø.

Den olympiske mester fra London, Steve Guerdats tophest Nino des Buissonnets samt hans unghest Nasa er begge blevet testet positiv for forbundte stoffer. Dopingtesten blev udført ved CSIO5* i La Baule, hvor Guerdat vandt Grand Prix klassen på Nino des Buissonnets. FEI har taget konsekvensen af den positive dopingtest og udelukket rytteren fra stævnedeltagelse, indtil han kan komme med en forklaring under en høring. Hesten har fået en to måneders udelukkelse, hvilket betyder, at den schweiziske toprytter ikke vil være på startlisten ved EM i Aachen, såfremt der ikke findes en løsning inden da.

FEI forklarer, at der dog formodenlig er tale om en kontaminering af hestenes foder, idet endnu en schweisisk rytter Alessandra Bichsels hest Charivari KG også testede positiv for de samme stoffer ved en dopintest foretaget ved CSIOY i Deauville. Samtlige heste testede positive for stoffer som findes i valmuefrø (oripavin, kodein og morfin).

Ifølge Guerdats hjemmeside er rytteren rystet over hændelsen og udelukkelsen, og i en pressemeddelelse fra FEI forlyder det også, at det ikke er første gang kombinationen af oripavin, kodein og morfin er fundet i dopingtests, og at det i tre sager har vist sig, at der er en stor sandsynlighed for, at fundet skyldes foderkontaminering. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner