Grovfoderproducenter søges

21-06-2015 07:42

AgroTech søger grovfoderproducenter, der vil hjælpe med analyseresultater og oplysninger om det grovfoder, de producerer i 2015. Er du interesseret, kan du kontakte R&D Specialist Eva Søndergaard på evs@agrotech.dk

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

Klassificering af grovfoder til heste
AgroTech deltager i udviklingen af et lettilgængeligt redskab, der kan bruges af hesteejere til kvalitetsvurdering af grovfoder. Målet er en simpel løsning, da de nuværende løsninger er svært tilgængelige for lægfolk. Desuden findes der i dag ikke en løsning, der er skræddersyet til heste.

Hesten bliver hvad den spiser
Godt 80% af hestes foder består af grovfoder og derfor er det afgørende for sundhed og trivsel, at foderets sammensætning er optimal. Det er især indholdet af energi, protein, sukkerindhold og struktur/tyggetid, der har betydning for, hvor velegnet foderet er til optimering af hestens ernæringstilstand og trivsel.

Screening af grovfodertyper og deres næringsindhold
Projektet vil skabe et overblik over de mange forskellige typer af grovfoder, der anvendes i Danmark og sammenholde disse med den nyeste forskning om grovfoder til heste. Dette gøres ved at indsamle data fra grovfoderproducenter og hesteejere omkring deres dyrkning og anvendelse af grovfoder i 2015.

Målet er, at der ved projektets afslutning i december 2015, ligger et forslag til at klassificere og vurdere grovfoderet. Dette forslag kan fungere som beslutningsstøtte til sammensætning af foderplaner.

Fakta om projektet
Projektets titel er 'Klassificering af grovfoder til heste – et nyt værktøj til hesteejeren'. Projektet ledes af Københavns Universitet ved Christine Brøkner, der er PhD med speciale i ernæring og fodring af heste.  Det praktiske arbejde udføres hovedsageligt af AgroTech. Projektet er støttet af Hesteafgiftsfonden og projektperioden er januar 2015 til december 2015.

Er du interesseret, kan du kontakte R&D Specialist Eva Søndergaard på evs@agrotech.dk.

Kilde: pressemeddelelse

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing