Analyse af terrændelen forud for springningen

28-07-2024 17:41

Trine Askjær-Jørgensen

Vores OL-militaryekspert Jakob Binder Struck kommer her med sin analyse på bagkant af military-terrændelen og forud for morgendagens afgørende ridebanespringning

Copyright Ridehesten.com
Michael Jung og Chipmunk FRH. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alt kan ske i terrænet, og det fik vi også at se ved OL i military i dag, hvor 63 ryttere skulle ud på den udfordrende bane rundt i Versailles haver. Én havde trukket sig efter dressuren i går og kom derfor ikke til start, en anden trak sig på terrænbanen, mens fem blev diskvalificeret. Blandt de 56 ekvipager, der gennemførte banen, blev der også rykket et del rundt på placeringsrækkefølgen, både individuelt og for holdene. Læs mere om hver af de bedste rytteres præstationer inkl. Peter Flarups.

– Generelt har det været en virkelig god dag for vores sport. Der var nogle rigtig gode ryttere, og de fik præsenteret deres heste godt. Der var nogle få heste, som kom lidt trætte i mål, men ikke nogen, der var supertrætte. Der var nogle enkelte, som faldt af, men ikke noget alvorligt, så alt i alt var det rigtig godt, vurderer Ridehestens OL-militaryekspert Jakob Binder Struck.

Copyright Ridehesten.com
Laura Collett og London. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Foreløbig placeringsrække holdkonkurrence
  1. Storbritannien – 82,50
  2. Frankrig – 87,20
  3. Japan – 93,80
  4. Schweiz – 102,40
  5. Belgien – 111,00

Storbritannien fører holdkonkurrencen, men ikke med så stort et forspring længere, fordi Rosalind Canter fik 15 strafpoint i terrænet. Franskmændene gav den imidlertid gas på terrænbanen og puster dermed briterne i nakken. Japanerne følger lige efter.

– Egentlig havde briterne jo rigtig meget luft ned til franskmændene, men det havde de så alligevel ikke. De har nok plads, og jeg tror også nok, de skal hente holdguldet hjem i morgen, men det skal også blive spændende at se, hvordan det går med Frankrig, Japan og Schweiz, siger Jakob Binder Struck og fortsætter: – De schweiziske og japanske ryttere har virkelig overrasket positivt. De kom måske lidt til OL som ”dark horses”, men de har virkelig klaret det godt, og det gælder også Belgien, der ligger nr. 5.

Copyright Ridehesten.com
Christopher Burton og Shadow Man. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tyskland, der ellers var stærke kandidater til en holdmedalje, er som udgangspunkt ude af konkurrencen om topplaceringerne, medmindre de kan præstere et eller andet helt vildt. Efter Christoph Wahler faldt af sin hest i terrænet, har de nemlig fået lagt 200 strafpoint til deres resultat, hvilket giver dem i alt 278,90.

Det samme gælder det australske hold, hvor Kevin McNab trak sig i terrænet, da han var i tvivl om, om hans hest var ok, samt det polske hold, hvor Jan Kaminski blev diskvalificeret. Med henholdsvis 294,30 og 391,10 strafpoint lander de begge i bunden af holdplaceringerne.

Copyright Ridehesten.com
Felix Vlogg og Dao de l'Ocean. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Foreløbig placeringsrække individuelt
  1. Michael Jung og Chipmunk FRH – 17,80
  2. Laura Collett og London – 18,30
  3. Christopher Burton og Shadow Man – 22,00
  4. Felix Vlogg og Dao de l'Ocean – 22,10
  5. Yoshiaki Oiwa og MGH Grafton Street – 25,50

Individuelt er det ikke overraskende tyske Michael Jung og britiske Laura Collett, der fortsat ligger i front, mens australske Christopher Burton og schweiziske Felix Vlogg også har præsteret på virkelig højt niveau i går og i dag. De tre franskmænd er også at finde i top-11 og ligeledes er to japanere sammen med britiske Tom McEwen og new zealandske Tim Price.

– Det bliver spændende at se, om Michael Jung klarer den på springbanen, fordi Chipmunk kan nemt få et par nedrivninger, og Laura Colletts hest er helt klart bedre springende, mener Jakob Binder Struck.

Efter terrænet, hvor Peter Flarup og Fascination desværre fik en del strafpoint, ligger parret nr. 48 forud for ridebanespringningen i morgen.

– For Peter var det ærgerligt. Som han også selv sagde, så vidste hesten ikke helt, hvor den skulle hen, fordi han ikke fik præsenteret forhindringen godt nok, men det er, hvad der sker, og ellers var han jo flyvende, siger Jakob Binder Struck, som mener det nok skal blive rigtig spændende at overvære den afgørende springning.

Inden hestene kan stille til start der, skal de fra morgenen af i vettjek, hvor det sikres, at d er klar til at konkurrere igen.

Copyright Ridehesten.com
Der var stuvende fuldt rundt omkring terrænbanen ved OL i military i dag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Fakta om Jakob Binder Struck
  • Professionel militaryrytter
  • Har tidligere været ansat hos Katrinelund på Mors, hos Dirk Schrade Eventing i Tysklandog har siden 2022 været selvstændig
  • Er søn af elitesportschef i dressur, Anne-Mette Binder og Christian Struck, der tidligere harværet holdkaptajn for militaryseniorlandsholdet
Copyright Ridehesten.com
Jakob Binder Struck da han vandt DM i 2018.Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner