Gørklintgaards Dublet på toppen

26-01-2019 09:55

Camilla Tiefensee Schrøder

DV-vallakken Gørklintgaards Dublet og Kasey Perry-Glass vandt torsdagens World Cup-Grand Prix i Wellington, hvor de slog superekvipagen Laura Graves og Verdades. Fredag opnåede de en andenplads i kür med 82%

Copyright Ridehesten.com
Kasey Perry-Glass debuterede på Grand Prix-niveau med Gørklintgaards Dublet i 2016. Foto: AGDF/SusanStickle.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Adequan Global Dressage Festival i Wellington, Florida, mødes USA's elite i disse dage i World Cup-kvalifikationen for den nordamerikanske liga. I torsdagens indledende Grand Prix var det den danskopdrættede Gørklintgaards Dublet, som vandt klassen med sin amerikanske rytter, Kasey Perry-Glass. Den 16-årige DV-vallak efter Diamond Hit/Ferro (opdr. Jørgen Ravn), som også var med til at vinde hold-sølv for USA ved VM i Tryon, dansede sig til førstepladsen med 77.913%. Det er ekvipagens hidtil højeste score i Grand Prix.

Se resultatlisten

- Jeg er ikke overrasket, for jeg ved, at denne hest har et stort potentiale. Men når man kommer ud til årets første stævne, vil man jo altid gerne starte på samme niveau, hvor man slap sidste sæson, udtaler Perry-Glass til AGDF efter torsdagens sejr.

Videoklip med vinderridtet kan findes HER.

Tæt duel med Graves
Det flotte resultat var nok til at slå USA's førende dressurekvipage, VM-sølvvinder Laura Graves og Verdades, som i øjeblikket ligger nummer to på verdensranglisten. Graves måtte nøjes med andenpladsen med sine 77.087 %. Men i fredagens Grand Prix Freestyle fik hun dog revanche og vandt klassen med 84.935%.
Her blev det til en hæderlig andendplads for Dublet og Perry-Glass med 82.425%.

Perry-Glass fortæller til AGDF efter küren, at Dublet trives rigtig godt med det relativt kølige vejr, der i øjeblikket er i Wellington.
 - Det får ham lidt mere op på dupperne. Jeg er bare så stolt af hans indsats ved dette stævne, hvor vi [i torsdags] formåede at slå vores personlige rekord i Grand Prix efter WEG. Desværre kiggede han lidt [i fredagens freestyle], så vi kom lidt bagud i forhold til musikken. Jeg følte, vi kom en smule forhastet igennem programmet, men han fik det alligevel til at sidde lige i skabet.

Se resultatlisten for fredagens kür.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se alle start- og resultatlister

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner