God start for Kenneth Damgaard i Hagen

28-09-2024 06:41

I denne weekend går der CDI4* stævne i tyske Hagen, hvor tre danske ryttere er til start. I går var Kenneth Damgaard på banen for første gang, og her lagde han ud med en solid sejr

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard lagde stærkt ud i Hagen med en sejr i sadlen på Vestervangs Garson. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

På den smukke stævneplads i tyske Hagen, er der i denne weekend internationalt dressurstævne, hvor Danmark er repræsenteret af tre dygtige ryttere. I går var de på banen for første gang, og her blev det til en sejr, en placering og en ny personlig rekord for de danske ryttere. 

Det var Kenneth Damgaard, der lagde stærkt ud med en sejr i Hagen, da han sammen med Vestervangs Garson e. De Noir/ Ragazzo red CDI1* Prix St-Georges mod 15 stærke konkurrenter. Med flere 7,5- og 8-taller kunne parret altså ride af banen med 71,559%, hvilket betød at den danske nationalmelodi lød over højtalerne, da Kenneth og Verstevangs Garson vandt klassen.

Vestervangs Garson er tidligere redet af unge Annabelle Rehn, som i december 2023 lå som nummer to i verden på FEIs verdensrangliste for juniorryttere, hvor Kenneth Damgaard stod på sidelinjen som træner. Nu har Kenneth så overtaget tøjlerne og videreuddannelsen af den talentfulde Verstervangs Garson.

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard og Annabelle Rehn sammen med Vestervangs Garson. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

I samme klasse som Kenneth var endnu en dansker til start, nemlig Martin Christensen og Dolciario e. Danciano/ Don Frederico. Der var mange flotte momenter i programmet med flere 8-taller, men desværre var der også et par dyre fejl i changementerne, der gjorde at procenten røg lidt ned igen. Martin og Dolciario kom dog stærkt igen, og sluttede trods udfordringerne på 67,353%, hvilket var nok til at blive placeret som nummer 7 i klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Christensen og Dolciario blev også placeret i gårsdagens klasse. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Senere på dagen blev det Mathilde Koefoed-Nielsens tur til at ride på banen i CDI3* Grand Prix sammen med Odin Unik. Mathilde og Odin Unik e. Denver TT/ Don Romantic leverede en stabil præstation med flere flotte point, men desværre sneg der sig lidt udfordringer ind i piaffen og piruetten til venstre. Dog var der også mange flotte og vellykkede øvelser, og dermed sluttede parret lige udenfor placeringerne på 65,652%, hvilket er ny personlig rekord på dette niveau. 

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Koefoed-Nielsen og Odin Unik. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

I dag skal de danske ryttere igen i ilden, hvor højdepunktet må være Kenneth Damgaard, der sammen med Uno Day Sun e. Uno Don Diego/ Blue Hors Rosoff skal på banen i den 4-stjernede Grand Prix. Klassen starter klokken 12.00, og den danske ekvipage har startnummer 3 og starttiden 12.18

Du kan følge med i stævnets start- og resultatlister her.

Copyright Ridehesten.com
I dag skal Kenneth Damgaard og Uno Day Sun på banen for første gang til dette stævne. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen