God springform ved Riders Cup

22-06-2020 13:55

Ved weekendens landsstævne i springning for heste på Riders Cup i Herlufmagle viste de danske springryttere og deres heste god form, og Martin Mose Knudsen sluttede stævnet med en suveræn søndag. Arrangørerne nød at have de danske springryttere på banen igen, om end de var lidt skuffede over, at så mange havde prioriteret udenlandske stævner

Copyright Ridehesten.com
Martin Mose Knudsen og Volstrups Cash. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos Riders Cup havde de ved landsstævnet gjort alt, hvad der stod i deres magt for at håndhæve de aktuelle corona-regler, så området var opdelt i zoner, og der var stillet håndsprit over alt.

Det skyldes også de særlige corona-regler, at stævnet kun kunne byde på to C-klasser om fredagen, men ellers var stævnearrangørerne Dorthe Ketterle samt Glenn og Kartni Nielsen fra Riders Cup begejstrede for at komme i gang igen og se ryttere og heste tilbage i konkurrencesport – men der var også et "aber dabei", og det var selvfølgelig, at alt for få ryttere havde valgt at støtte op om et godt dansk landsstævne på nogle af landets bedste baner. Mange ryttere havde prioriteret at tage til Tyskland, og i denne uge rejser mange danske ryttere til Polen på et to ugers stævneophold.

På Riders Cup havde de forrygende vejr i weekenden, og lørdag aftens regn var hurtigt absorberet af de gode banebunde. Dorthe Ketterle fortæller, at mange af rytterne kom og roste springbanerne, der var designet af Christian Eilschou Holm med assistance fra Henrik Maarlev.

Fredagens MA1* klasse (135 cm) blev vundet af ingen ringere end Tina Lund, der har base i Dubai, men er hjemme i sommeren. I tiden 66,18 sekunder var hun med den 17-årige hoppe Centina e. Cento/ Argentinus den hurtigste af klassens syv fejlfrie ekvipager.

Tina og Centina måtte i lørdagens MA1* (135 cm) se sig slået af Martin Mose Knudsen og den 10-årige DV-hest Ci Beau Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Lambrusco Ask (opdr. Stutteri Ask) efter en dobbelt nulrunde med tiden 36,68 i omspringningen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Til gengæld var det Martin Mose Knudsen, der senere på dagen, måtte se sig og den 12-årige hingst Volstrups Cash e. Volstrups Casillas/ Churchill (opdr. Pia Holländer) slået i dagens MA2** (140 cm), og her var det den unge Konstantin Deeken Künnemann, der satte sig på sejren med en nulrunde i tiden 66,44 ombord på den 12-årige AK’s Crowney e. Cartani/ Cassini I (opdr. Peter Carstensen)

Martin Mose Knudsen og Ci Beau Ask kunne igen i søndagens MA1* (135 cm) trække sig sejrrigt ud af klassen efter en dobbelt nulrunde i tiden 33,43 i omspringningen. Samme rytter fra Lykkesgaard Sportsrideklub tog igen teten i søndagens MA2** (140 cm), hvor han sejrede med hingsten Volstrups Cash efter to fejlfrie faser og en tid i anden fase på 36,78 sekunder.

Riders Cup har stævne igen i uge 27,  hvor der bl.a. er kvalifikation til DM for hold.

Stævnets resultater.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen