Kristine Ulsø Olsen
Vasehus Ridecenter, der drives af entusiastiske Elisabeth Buchart Jensen, har udviklet sig fra et nedslidt landbrug til et velplejet ridecenter, hvor der er stort fokus på, at mennesker og heste trives og udvikler sig. Her er plads til alle og højt til himlen
Der er stor søgning til Vasehus Ridecenter fra ryttere i alle aldre fra oplandet. 72 holdtimer, hvoraf de 32 timer er handicaphold, bliver afviklet om ugen, så der er stor travlhed og mange hænder (og fødder) i gang, for der bliver gået mange kilometer med hestene i ridefyssen.
Fra 0 til 400
Elisabeth startede op i det små, men med en basis på 45 elever fra Tjele, og nu er der 400 medlemmer i klubben og et stort ønske om at få en tredje ridehal opført for at kunne rumme aktivitetsniveauet på stedet.
– Det er vigtigt, at opstalderne er tilfredse. Hestene bliver fodret individuelt med hensyn til de enkelte hestes behov. De kommer på fold, og i det hele taget er vi opmærksomme på, at hestene skal have det godt – det giver tilfredse ryttere. Og andet er også utænkeligt for Elisabeth.
Der SKAL være plads til alle
Elisabeth har selv 26 heste, som indgår i elev- og handicapundervisningen. Hertil kommer 37 pensionærer, så den nye stald er en absolut nødvendighed. – Det er hovedsageligt piger, som går til ridning her, og en del af dem får egen hest eller pony. Så er min holdning, at vi skaber pladsen til dem. Her må vi hjælpe til, understreger Elisabeth. Er der ikke en tom boks, lejer hun en og sætter op i laden.
Læs artiklen i dens hele størrelse om Vasehus Ridecenter i Magasinet Ridehestens juli-nummer, som kan købes HER.
I elevskolen skal der være heste til alle. – Det er vigtigt, at det er serviceponyer og -heste, så rytterne får masser af gode oplevelser. Det kan være svært at finde en pony/hest, som kan springe, gå til biddet, være rolig og også kunne gå ridefys. Derfor skal man købe, når den rette elevhest er der, også selvom man ikke har plads, råder Elisabeth.