Gammelt hø taber vitaminer

18-12-2022 19:31

Charlotte Kusk Berwald

Som hesteejer bør man ikke alene sørge for, at ens heste får hø nok, man bør også tjekke hvor gammelt høet er. Er det ældre end seks måneder, så kan der være problemer med den ernæringsmæssige værdi

Copyright Ridehesten.com
En friskpresset høballe. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Navnligt når vi begynder at kommer i sidste del af vinteren, og starten af foråret, når det sidste hø skal bruges og vi venter på at det første slet bliver klar. Her er det særligt vigtigt at være opmærksom.

Taber A og E vitaminer
Det er særligt, hvis høet går fra at være grønt og til at blive gult, når det er omtrent seks måneder gammelt, at den ernæringsmæssige værdi for alvor begynder at falde. Det forlyder således ifølge Clair Thunes, der er PhD med speciale i hesteernæring, at hø taber godt halvdelen af sin ernæringsmæssige værdi efter seks måneder i stalden. Særligt rapporteres om tab af A- og E-vitamin, hvilket i store træk er af betydning for hestens syn- og celleopretholdelse.

Græs langt bedre end hø
Det forlyder samtidig, at hø, der har været i stald igennem seks måneder, blot har 10 % af den ernæringsmæssige værdi som det samme græs har, når det står friskt på marken kort inden slåning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

 

/Thehorse.com

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen