First tager til orde om Helgstrand

22-04-2014 14:38

I forbindelse med sagen om Andreas Helgstrands ridning af Akeem Foldager har rytterens tidligere sponsor First udsendt en pressemeddelelse

Copyright Ridehesten.com

First har tirsdag eftermiddag udsendt følgende pressemeddelelse:

"På baggrund af den seneste tids voldsomme skriverier på sociale medier og i pressen omkring ureglementeret brug af hjælpere ved Helgstrand Dressage's åbent hus arrangement den 12. April 2014, finder vi det nødvendigt med en officiel udmelding fra FIRST.

Uden sammenhæng med den aktuelle situation, kan vi oplyse, at vor sponsoraftale med Andreas Helgstrand udløb den 22. februar 2013 og har således ikke været aktiv i mere end et år. Derimod har vi igennem en del år sponsoreret netop aktiviteter med fokus på hestevelfærd, herunder de seneste 4 års hestevelfærdsseminarer i forbindelse med Hest & Rytter Messen i Herning.

Vi vil gerne understrege, at vi finder ureglementeret brug af hjælpere uacceptabel, uanset hvem rytteren er og tager følgelig også afstand herfra. Vi har været i kontakt med bl.a. Hestens Værn, som vi selv er medlem af, dyrlæge Peter M. Busk og Andreas Helgstrand selv, for at få et klart billede af situationen.

Dyrlæge Peter M. Busk’s rapport frikender Andreas Helgstrand i spørgsmålet om skader i flanker som følge af brug af sporer, men derimod ikke for ureglementeret brug af Kandar. Vi har noteret os, at Andreas Helgstrand har erkendt, at han har begået denne fejl og beklaget dette.

Vi har forståelse for, at de billeder der har været vist i pressen giver anledning til reaktioner og selvom vi ikke længere har et samarbejde med Andreas Helgstrand, vil vi da håbe at, den fortsatte debat om hestevelfærd kan foregå i et værdigt leje."

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner