Fiontini skal have tvillinger

24-05-2020 10:26

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

Den tredobbelte verdensmester Fiontini har fået skyllet embryoner ud, og nu er to rugehopper scannet drægtige med hjerteslag, og dermed skal Fiontini have tvillinger hvis alt går vel

Copyright Ridehesten.com
Fiontini og Severo Jurado Lopez ved DWB 5* Dressage i Herning i marts måned. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mens hele verden er ved at åbne op og genvinde sin styrke og aktivitet efter corona-pandemien, har staldene rundt omkring udnyttet den stille periode til at skabe nye verdensstjerner. Helgstrand Dressage kan netop annoncere en nyhed, der tenderer lige så sensationel, som da de to ET-søstre Fiontina og Fiontini tilbage i 2015 vandt sølv og guld ved VM for unge heste i Verden. For to rugehopper med embryoner skyllet på Fiontini er netop scannet drægtige med hjerteslag – og det er selveste verdensmesteren Jovian, der er fader til de to tvillinger.

– Fiontini har jo bare det, der skal til. Det hersker der næppe nogen tvivl om, når man ser på hendes mange resultater. Hun er en af de heste, der bare vil frem – hun gør alt for at please sin rytter og har kapaciteten til topsporten. Og netop de gener vil vi gerne videregive, og så er det jo bare fedt, når det lykkes at skabe to drægtigheder med Jovian som fader, fortæller Andreas Helgstrand stolt og tilføjer:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Og så er det jo bare lidt mere spændende, da det er Fiontini, der skal have tvillinger, nu hun selv er resultatet en succesful embryo transfer-historie.

Søskendeparret Fiontini og Fiontina (Fassbinder/Romanov) var uovervindelige i 5-års finalen i Verden, og Fiontini forsatte sejrsgangen, da hun bl.a. vandt VM for unge heste tre år i træk - en bedrift, som kun er sket én gang tidligere. Nu har Andreas selv overtaget tøjlerne på den driftige hoppe, der danser gennem de svære øvelser i Grand Prix’en og er godt på vej til at indtage den store scene, kun 10 år gammel. Fiontina pådrog sig desværre en skade kort tid efter at have vundet DRF’s 5-års championat i 2015 og nyder nu livet i fulde drag som betydningsfuld avlshoppe. Både Fiontini og Fiontina er avlet af HH Horses ved Henrik Hansen.

Fader til tvillingeparret er Jovian e. Apache/Tango, der tog VM-titlen som 5-års i 2019 med 4 10-taller for hhv. trav, galop, ridelighed og kapacitet, og som også har talrige sejre i championater og sportstest, som vidner om hans uovertrufne kvaliteter og kapacitet som konkurrencehest og beskeler.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen