Marie Helene Rigård Rohleder
I det nye nummer af Ridehesten har dyrlæge og formand for voltigeringsudvalget under Dansk Ride Forbund, Lise C. Berg skrevet en artikel, der forsøger at aflive nogle af de myter, der er omkring voltigering i Danmark.
Køb bladet her og læs hele artiklen.
For ja, voltigering er en hestesport. I konkurrencerne udgør hestens point 25 procent af de samlede point, og derfor er hestens kvalitet og træningsniveau særdeles vigtige, hvis man vil klare sig på et højere konkurrenceplan i sporten.
Voltigering stiller nogle helt specifikke krav til hesten. De skal både være mentalt og fysisk stærke og have god balance. Volti-hesten skal altid være 100 procent opmærksomme på longeførerens hjælpere, og derfor kræver voltigering også et stærkt samarbejde mellem både longefører, voltigører og hest.
Volti-heste bliver i gennemsnit longeret 1-2 gange om ugen, og så går de ellers varieret arbejde med dressur, skovtur og springning mm.
Lise C. Berg fortæller, at hun i sit mangeårige arbejde med voltigering og som holddyrlæge for de danske voltigører ved alle store mesterskaber fra 2008-2018, kun har mødt ganske få volti-heste, som har haft problemer med ryggen.
Køb abonnement på Ridehesten og få det nye Ridehesten april-nummer, hvor vi også har voltigerings-holdet fra gallashowet til årets hingstekåring på forsiden.